Το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για τις καταλήψεις και η λήξη της προθεσμίας λίγο πριν την επέτειο Γρηγορόπουλου

Το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για τις καταλήψεις και η λήξη της προθεσμίας λίγο πριν την επέτειο Γρηγορόπουλου
Επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας σε υπο κατάληψη κτήριο. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Ιδιαίτερα ενισχυμένος στο εσωτερικό της κυβέρνησης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου

Συζητήσεις προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δώσει προθεσμία 15 ημερών για εκκένωση των καταλήψεων, καθώς η λήξη λίγο πριν την μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται τις συγκεκριμένες ημέρες, κυρίως από τη νεολαία.

Όλα δείχνουν πως στην “επέτειο Γρηγορόπουλου” οδηγούμαστε σε ένα νέο γύρο αντιπαράθεσης αστυνομίας και αντιεξουσιαστών, οι οποίοι θέλουν να πάρουν τη “ρεβάνς” από τα όσα συνέβησαν στην πορεία του Πολυτεχνείου, αλλά και συγκρούσεων της ΕΛΑΣ με τους διαδηλωτές, όπως πλέον συμβαίνει σχεδόν σε κάθε φοιτητική συγκέντρωση στο χώρο της Αθήνας.

Σημειωτέον ότι η ανακοίνωση για την εκκένωση των διαδηλώσεων αναφέρει: «Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έστειλε νέα προειδοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο η κυβέρνηση, στο σύνολό της, εξακολουθεί να στοχοποιεί, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να διαμηνύει πως “η εποχή της ανοχής της βίας τελείωσε”. Η ανακοίνωση του υπουργού ήρθε ως απάντηση στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί “ακραίας καταστολής” με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιμένει και να αναδεικνύει σε μείζον θέμα την αστυνομοκρατία και τα φαινόμενα βίας από μονάδες των σωμάτων ασφαλείας.

Μετά, πάντως, τα όσα έγιναν στην πορεία του Πολυτεχνείου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, βλέπει τη θέση του στο εσωτερικό της κυβέρνησης να είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη, ενώ έχουν ‘μαζευτεί” και όσοι συνάδελφοί του το προηγούμενο διάστημα- και με αφορμή το προσφυγικό- επεχείρησαν να τον υποσκάψουν. Επιπλέον, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει ανεβάσει τις μετοχές του σε αρμόδια κέντρα των Βρυξελλών, για τις δράσεις του στο προσφυγικό.

Η συνέχεια στη ρεβάνς της επετείου Γρηγορόπουλου…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα