Τη Δευτέρα η συνέντευξη Τύπου του Βαρουφάκη για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών του Eurogroup

Τη Δευτέρα η συνέντευξη Τύπου του Βαρουφάκη για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών του Eurogroup
Γιάνης Βαρουφάκης Eurokinissi

Το Σάββατο στο γερμανικό Spiegel οι πρώτες δημοσιεύσεις των πολυσυζητημένων ηχογραφήσεων του Eurogroup από τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Το προσεχές Σάββατο, στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, θα δημοσιοποιηθούν τα πρώτα πρακτικά από τις πολυθρύλητες συνεδριάσεις του Eurogroup, το κρίσιμα πρώτο εξάμηνο του 2015, όταν ως υπουργός Οικονομικών ο Γιάννης Βαρουφάκης συμμετείχε στις συνεδριάσεις του και τις είχε μαγνητοφωνήσει.

Την προσεχή Δευτέρα, επίσης, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, ενώ θα προχωρήσει και σε δημοσιοποίηση των συζητήσεων, με ανάρτηση και συγκεκριμένων αποσπασμάτων σετην ιστοσελίδα του κόμματος και σε όλες τις άλλες ενέργειες που έχει προαναγγείλει για το θέμα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επιμένει ότι και άλλοι υπουργοί, το σύνολο των συμμετασχόντων στο σώμα, μαγνητοφωνούν τις συνεδριάσεις, από τη στιγμή που -τουλάχιστον επισήμως- δεν κρατούνται πρακτικά σε αυτό. Το Eurogroup, άλλωστε, αποτελεί ένα κορυφαίο όργανο, που δεν είναι θεσμοθετημένο και -ανεξαρτήτως εάν στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης ελάμβανε σημαντικές αποφάσεις και ορισμένες φορές είχε ρόλο πιο σημαντικό και από αυτόν ακόμα του Συμβουλίου Κορυφής- οι αποφάσεις του, για να ισχύουν θεσμικά, έπρεπε να εγκριθούν την επομένη από τη συνεδρίαση του Ecofin!

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, επίσης, εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν εναντίον του νομικές επιπτώσεις από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών, μια δημοσιοποίηση που θα προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα