Το ΠΡΑΤΤΩ σε ρόλο προωθητή της ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων

Το ΠΡΑΤΤΩ σε ρόλο προωθητή της ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων
O Νίκος Κοτζιάς. Eurokinissi

Τη Δευτέρα η συζήτηση για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης με ομιλητές τον Νίκο Κοτζιά, τον Νίκο Βούτση και τον Παύλο Γερουλάνο.

Το ρόλο του προωθητή αλλά και του εγγυητή της ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων επιλέγει το ΠΡΑΤΤΩ, όπως προκύπτει από την εισηγητική ομιλία του Νίκου Κοτζιά στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη στελεχών της Κίνησης το  Σάββατο.

Στην εισήγηση του ο Ν. Κοτζιάς θα αναφερθεί στην φιλελεύθερη πολιτική με ορισμένες ιδιαιτερότητες που ακολουθεί η ΝΔ, στα προβλήματα δημοκρατίας και αυταρχισμού και τυραννικότητας της κυβέρνησης που συνδέονται με πολιτική ρεβανσισμού, την πολιτική συμμαχιών και τη στάση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

Η πολιτική της ΝΔ δεν είναι ένας απλός ρεβανσισμός, όπως πιστεύουν ορισμένες αντιπολιτευτικές δυνάμεις. Δεν έχει μόνο ένα άμεσο ορίζοντα. Είναι μια πολιτική διαμόρφωσης, όσο το δυνατόν, περισσότερων συμμαχιών. Σε αυτό βοηθά το ΚΙΝΑΛ της κ. Γεννηματά. Αποτροπής στο να υπάρξουν άλλες εναλλακτικές λύσεις στην πολιτική, και σε αυτό βοήθησαν ορισμένες αδύναμες πλευρές της κυβέρνησης της τελευταίας τετραετίας. Η ΝΔ επιδιώκει τη μακρόχρονη διασφάλιση του συστήματος, όπως την κατανοούν οι νεοφιλελεύθεροι. Δηλαδή, μια στην κυριολεξία συντηρητική πολιτική που εμφανίζεται ως νεωτερική.

Επίσης, θα απαντήσει στο ερώτημα πώς το ΠΡΑΤΤΩ θα συμβάλλει στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας και των πολιτών. Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει για την προσπάθεια που καταβάλλει η Κίνηση και ο ίδιος στην προώθηση συγκρότησης μιας μεγάλης συμμαχίας ης Αριστεράς. Στόχος είναι το ΠΡΑΤΤΩ να είναι και να λειτουργεί ως μια ενωτική, προωθητική δύναμη, ανοικτή, χωρίς μικρομεγαλισμούς, σε συνεργασίες σε επιμέρους ζητήματα και σε συμμαχίες στα μεγάλα θέματα.

Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ΠΡΑΤΤΩ τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, συζήτηση με θέμα «Το μέλλον της προοδευτικής παράταξης», με ομιλητές τους  Ν. Βούτση, Π. Γερουλάνο και Ν. Κοτζιά. Συντονιστής θα είναι ο κ. Ν. Λέανδρος, αντιπρύτανης Παντείου. Η συζήτηση θα λάβει χώρα στο Καφέ Πόλις (Πεσμαζόγλου 5), στις 8 το βράδυ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα