Γιατί ο Βασίλης Λεβέντης παραμένει αρχηγός, παρά τις εισηγήσεις

Γιατί ο Βασίλης Λεβέντης παραμένει αρχηγός, παρά τις εισηγήσεις
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης Eurokinissi

“Θα παραμείνω μέχρι να πεθάνω, η Ένωση Κεντρώων θα αναστηθεί και πάλι” διαμηνύει ο ιδρυτής της, σε όσους του εισηγούνται να παραδώσει την ηγεσία και να μείνει στο πλευρό του νέου αρχηγού. “Ο Μάριος Γεωργιάδης θα ήταν η λύση” επιμένουν στελέχη.

Αποφασισμένος να παραμείνει στην ηγεσία της Ένωσης Κεντρώων, παρότι το κόμμα δεν κατόρθωσε να εκπροσωπηθεί στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές, εμφανίζεται ο Βασίλης Λεβέντης.

“Θα παραμείνω μέχρι να πεθάνω, η Ένωση Κεντρώων θα αναστηθεί και πάλι” συνηθίζει να τονίζει στους συνομιλητές του ο Βασίλης Λεβέντης, που καταστρώνει τις πρώτες του κινήσεις για μετά τις εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ένωση Κεντρώων έλαβε στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου μόλις 1,24%, δεν έπιασε δηλαδή ούτε το 1,5% που είναι το όριο για την είσπραξη της κρατικής επιχορήγησης, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες του Βασίλη Λεβέντη για την αναζωογόνηση του κόμματός του.

Όπως, ωστόσο, είναι σε θέση να γνωρίζουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές υπήρξαν εισηγήσεις στον Β. Λεβέντη να παραδώσει την ηγεσία στον Μάριο Γεωργιάδη, ώστε “είτε να σωθεί η παρτίδα και η Ένωση Κεντρώων να πιάσει το όριο του 3% και να μπει στη Βουλή, είτε με ένα καλό ποσοστό να διαμορφώσει τις συνθήκες για την ανασυγκρότησή της”.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, όμως, αρνήθηκε κατηγορηματικά ακόμα και να συζητήσει το θέμα, κατηγορώντας όσους του ζητούσαν να παραδώσει την ηγεσία για “υπονομευτές” και “εχθρούς” του.

Οι εισηγήσεις, όμως, επανήλθαν και μετά τις εθνικές εκλογές, όμως και πάλι ο Βασίλης Λεβέντης είναι ανένδοτος. Οι γνωρίζοντες τονίζουν ότι πλέον χάνεται κάθε ελπίδα για το κόμμα, ο Πρόεδρός του όμως έχει διαφορετική άποψη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα