Οι βολές στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν μέχρι την ηγεσία

Οι βολές στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν μέχρι την ηγεσία
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Να τεθεί σε διαθεσιμότητα η Τασία Χριστοδουλοπούλου με απόφαση της ΚΠΕ ζήτησε ο Γιάννης Δραγασάκης, ενώ κορυφαία στελέχη άσκησαν κριτική για “συνειδητή απαξίωση του κόμματος” και “ηγετική ομάδα που δεν έδινε λογαριασμό σε κανέναν”

Καθυστερημένο, αλλά αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Παρασκευή- και χαρακτηριστικό της υποβόσκουσας κρίσης στην Κουμουνδούρου σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου είναι αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Δραγασάκης, που πήρε τον λόγο αμέσως μετά τον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι έπρεπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, μετά και τις δηλώσεις της για την κόρη της, έπρεπε να τεθεί σε διαθεσιμότητα και με απόφαση της ΚΠΕ να παυτεί απ’ όλα τα κομματικά αξιώματα.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η κριτική άγγιξε – για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό- και την ίδια την ηγεσία. Πολλοί, μεταξύ των οποίων εμμέσως πλην σαφώς και θεσμικός παράγοντας, έκαναν λόγο για “συνειδητή απαξίωση του κόμματος από την ηγεσία” και για “ηγετική ομάδα που κυβερνούσε και δεν έδινε λογαριασμό σε κανέναν”.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι ότι κορυφαίοι υπουργοί έλαβαν το λόγο και υπερασπίστηκαν το έργο της κυβέρνησης, χωρίς αυτοκριτική, με αποτέλεσμα να σηκωθούν μέλη της ΚΠΕ και να αναρωτηθούν: “Αφού όλοι τα κάνατε καλά, γιατί ο κόσμος είναι τόσο θυμωμένος σύντροφοι;”.

Η εσωστρέφεια, ωστόσο, δεν πρόκειται να κυριαρχήσει δημοσίως, αφού όλοι κατανοούν πως ένα εκλογικό αποτέλεσμα, με ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το ποσοστό των ευρωεκλογών, είναι απολύτως εφικτό, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει ο αδιαμφισβήτητος δεύτερος πόλος του κομματικού σκηνικού. Ταυτόχρονα, όμως, η συνεδρίαση της ΚΠΕ δείχνει και το επίπεδο της συζήτησης της επόμενης ημέρας των εκλογών, ιδίως στην περίπτωση που το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου δεν είναι το αναμενόμενο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα