Και ο Γιώργος Παπανδρέου – όπως πέρυσι – στο Πεκίνο

Και ο Γιώργος Παπανδρέου – όπως πέρυσι – στο Πεκίνο
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γιώργο Παπανδρέου Eurokinissi

Αλέξης Τσίπρας - Γιώργος Παπανδρέου την τελευταία φορά είχαν συναντηθεί χωρίς να το ανακοινώσουν στην κινεζική πρωτεύουσα.

Στην κινεζική πρωτεύουσα θα βρίσκεται έως και το Μεγάλο Σάββατο ο Γιώργος Παπανδρέου, συμμετέχοντας στο 2 Belt and Road Forum for International Co-operation.

Στο Πεκίνο, όμως, βρίσκεται και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Κατρούγκαλο, προκειμένου να συμμετάσχει στο δεύτερο Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου της Πρωτοβουλίας του «Δρόμου του Μεταξιού» (Belt & Road Initiative, 25-27/4/2019).

Οι δυο άνδρες είχαν συμμετάσχει και στο προηγούμενο Forum στην κινεζική πρωτεύουσα στην κινεζική πρωτεύουσα πριν από δυο χρόνια. Τότε, όπως είχε αποκαλυφθεί αργότερα, είχαν συναντηθεί και είχαν συζητήσει εφ’ όλης της ύλης, καθώς διατηρούν μία καλή σχέση. Τώρα βεβαίως ο χρόνος για μια τέτοια συνάντηση είναι «επικίνδυνος», αφού ακολουθούν ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές. Κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, πολύ περισσότερο καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στο Πεκίνο όχι ως εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ αλλά ως μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για το «Δρόμο του Μεταξιού».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεχτεί εισηγήσεις να προτείνει για Επίτροπο τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ο πρώην πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , παρότι αποφεύγει να τοποθετείται επί του θέματος λόγω της προεκλογικής περιόδου και λόγω των συμφωνιών του με τη Φώφη Γεννηματά, εμφανίζεται στο παρασκήνιο αντίθετος με τυχόν μετεκλογική συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τη Νέα Δημοκρατία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα