Στη φυλακή οι "εγκέφαλοι" της κρητικής μαφίας

Στη φυλακή οι "εγκέφαλοι" της κρητικής μαφίας

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Κρήτη

Στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού βρίσκονται από την Τρίτη (20/11) ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, που εξάρθρωσε προ ημερών η αστυνομία στην Κρήτη.

Οι δύο άνδρες βρέθηκαν ενώπιον του τακτικού ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν και αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Αμφότεροι φέρονται να ήταν αυτοί που ασκούσαν την εξουσία τόσο στην ομάδα του Ηρακλείου όσο και σε αυτή του Λασιθίου, που ήταν χωρισμένη η οργάνωση. Ο δεύτερος τη τάξει, μάλιστα, είχε θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής στις εκλογές του περασμένου Μαΐου με κόμμα, που δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.

Να θυμίσουμε ότι οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη 16 μελών της μαφίας που δρούσε στο νησί, μεταξύ των οποίων είναι και τρεις αστυνομικοί ενώ δικογραφία έχει σχηματιστεί για 67 άτομα. Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, την καλλιέργεια και εμπορία ναρκωτικών, τη διακίνηση όπλων, ζωοκλοπών και παράβαση καθήκοντος.

Πηγή: prismanews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υποψήφιος βουλευτής υπαρχηγός της μαφίας στην Κρήτη

Ποινικές διώξεις στην "μαφία" της Κρήτης

SHARE: