Στο κυνήγι του "κρυμμένου θησαυρού"

Στο κυνήγι του "κρυμμένου θησαυρού"

"Κυνήγι θησαυρού" με σκοπό την προβολή των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας την Κυριακή το πρωί

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού (21 Φεβρουαρίου), το Σωματείο Διπλωματούχων ξεναγών διοργανώνει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα "κυνήγι θησαυρού" με σκοπό την προβολή των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας.

Σκοπός της εκδήλωσης, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου και την υποστήριξη του ΕΟΤ, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και του Breathtaking Athens, είναι η προβολή των μουσείων και των Αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία των μουσείων Αρχαίας Αγοράς, Κεραμεικού, Ισλαμικής τέχνης (Μουσείο Μπενάκη), Μουσικών Λαϊκών Οργάνων, του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής και της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων.

Η εγγραφή των συμμετεχόντων θα γίνει στο μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1-3, Πλάκα) από τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00, όπου και θα παραλάβουν έναν κατάλογο με τα μουσεία που συμμετέχουν στο "Κυνήγι του Θησαυρού", με ένα συγκεκριμένο έκθεμα κάθε μουσείου, το οποίο και θα πρέπει να ανακαλύψουν.

Στα αντίστοιχα μουσεία θα υπάρχουν ξεναγοί, στις αίθουσες των εκθεμάτων του "κυνηγιού". Δίπλα στον κατάλογο με τα εκθέματα του παιχνιδιού, θα υπάρχει και μια ερώτηση σχετική, της οποίας η απάντηση θα δίνεται από τον συνάδελφο ξεναγό.

Θα πρέπει δηλαδή οι συμμετέχοντες να πάνε στα μουσεία, να εντοπίσουν το έκθεμα και τον ξεναγό και να λάβουν την απάντηση. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, στο τελευταίο μουσείο, θα παραδίδουν τις απαντήσεις σε ένα ξεναγό που θα είναι εκεί για αυτό το σκοπό.

Όσοι ολοκληρώσουν την αποστολή, θα κερδίζουν δώρα, προσφορές των μουσείων και δωρεάν ξεναγήσεις. Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών ελπίζει όλοι να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή, για να γνωρίσουν περισσότεροι Αθηναίοι την ομορφιά και τη σπουδαιότητα των μουσείων της Αθήνας, να γνωρίσουν μια Αθήνα που δεν μας πληγώνει, αλλά μας κάνει καλύτερους πολίτες.

SHARE:

24Media Network