Στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο δήμος Πάρου για το κλείσιμο ΔΟΥ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο δήμος Πάρου για το κλείσιμο ΔΟΥ

Προσφυγή στο ΣτΕ αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο με στόχο την αναστολή του κλεισίματος της μοναδικής ΔΟΥ που υπάρχει στο νησί

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας ετοιμάζεται να προσφύγει ο δήμος Πάρου προκειμένου να μην κλείσει η ΔΟΥ, που υπάρχει στο νησί, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο, στην πρόσφατη συνεδρίαση του. Να θυμίσουμε ότι από της εννιά Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στις Κυκλάδες, από τις 14 Ιανουαρίου του 2013 θα μείνουν μόνο δύο, αυτές στη Σύρο και τη Νάξο. Κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες είτε θα πρέπει να πηγαίνουν στα δύο προαναφερόμενα νησιά για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους με την εφορία είτε θα επισκέπτονται τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, που θα δημιουργηθούν. Το πρόβλημα όμως στην δεύτερη περίπτωση είναι η έλλειψη μηχανοργάνωσης...

"Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να παρέχει την ειδική εντολή και την εξουσιοδότηση στους δικηγόρους των Αθηνών (σ.σ. τα ονόματά τους θα συμπληρωθούν έπειτα από συνεννόηση) διορισμένους στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπως από κοινού συντάξουν και καταθέσουν αίτηση ακυρώσεως και αναστολής κατά των αποφάσεων του Υπουργού Οικονομικών όπως αναφέρθηκε στην εισήγηση. Κατόπιν παραστούν και εκπροσωπήσουν τον Δήμο όταν οριστεί δικάσιμος ή σε οποιαδήποτε κατ’ αναβολή αυτής δικάσιμο ενώπιον του ΣτΕ. για την ακύρωση και να θέσει σε αναστολή τις ανωτέρω υπουργικές αποφάσεις. Επιπλέον να τους παρέχεται η εξουσία να ασκούν κάθε έκτακτο ή τακτικό ένδικο μέσο κατά της απόφασης η οποία θα εκδοθεί εκπροσωπώντας τον Δήμο παντός αρμόδιου δικαστηρίου κάθε βαθμού και δικαιοδοσίας μέχρι περατώσεως της υποθέσεως αυτής. Να υπογράφουν και να υποβάλλουν οποιοδήποτε απαιτούμενο κατά τον νόμο έγγραφο (αίτηση, δήλωση, αναφορά, ένσταση ή οποιοδήποτε άλλο απαραίτητο έγγραφο).

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίνει και αναγνωρίζει όλες τις πράξεις των ως άνω πληρεξούσιων δικηγόρων που ενήργησαν και θα ενεργήσουν στο πλαίσιο των ως άνω εντολών ως νόμιμες, έγκυρες και ισχυρές" αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου.

SHARE:

24Media Network