Αποχώρησε ο Παπούλιας από την παρέλαση

Αποχώρησε ο Παπούλιας από την παρέλαση
ΑΘΗΝΑ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ -ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) Eurokinissi

Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Εν μέσω αποδοκιμασιών αποχώρησε από το χώρο των επισήμων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πρωτοφανείς εικόνες. Κανονικά παρέλασαν τα πολιτικά τμήματα χωρίς επισήμους, για πρώτη φορά (Vids)

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις αντιδράσεις των διαδηλωτών, που έκλεισαν το δρόμο, μη επιτρέποντας τη διενέργεια της στρατιωτικής παρέλασης.

Μετά την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι παρευρισκόμενοι άνοιξαν “δίοδο” στην υπό κατάληψη λεωφόρο, επιτρέποντας την παρέλαση των Μακεδονομάχων και των πολιτικών τμημάτων.

“Πολέμησα για την πατρίδα από τα 15 μου”

“Λυπάμαι πάρα πολύ, είναι ντροπή. Ήρθα να τιμήσω την πόλη. Είναι ντροπή να ακούγονται τέτοια υβριστικά μηνύματα. Είναι ντροπή να με αποκαλούν προδότη, όταν εγώ πολέμησα για την πατρίδα από τα 15 μου”, είπε εμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας σχολιάζοντας την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, για το “κούρεμα” του χρέους, σημείωσε ότι διακρίνει θετικά στοιχεία,και κάλεσε όλους τους Έλληνες να δώσουν τη μάχη με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε “να καθαρίσουμε το σπίτι μας”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, απευθυνόμενος στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, είπε χαρακτηριστικά:

“Εδώ ξεφτιλιζόμαστε κι εσείς δεν κάνετε τίποτα. Αν σε 10 λεπτά δεν ανοίξει ο δρόμος θα πάρω τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα φύγουμε”.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου, λίγο πριν τη δοξολογία για τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Άμυνας και ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, έγιναν στόχος έντονων αποδοκιμασιών πολιτών.

Το χρονικό της αποχώρησης Παπούλια

11:20 – Τη στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στην εξέδρα των επισήμων, διαδηλωτές σπάνε τα κάγκελα και καταλαμβάνουν το δρόμο, από όπου θα περνούσαν τα στρατιωτικά οχήματα.

Αμέσως ο δρόμος αποκλείεται από κλούβες των ΜΑΤ, που μπαίνουν κάθετα στο δρόμο. Διμοιρίες και αστυνομικοί, που συνόδευαν τον Πρόεδρο κινήθηκαν προς το σημείο.

11:34 – Η λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου παραμένει υπό “κατάληψη” από διαμαρτυρόμενους πολίτες, που φωνάζουν συνθήματα και πετούν αυγά προς τους επισήμους.

11:36 – Κλούβες των ΜΑΤ κρατούν αποκλεισμένο το τμήμα της λεωφόρου Αλεξάνδρου μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Αποχωρούν οι επίσημοι από το χώρο.

11:41 – Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μία συγκινησιακά φορτισμένη δήλωση, τονίζει πως δεν θέλει να αποχωρήσει από την παρέλαση, αλλά θα το κάνει, γιατί κάποιοι “επιθυμούν να αμαυρώσουν αυτήν την εκδήλωση”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα