24 MEDIA LAB

COP27: ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΑΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Η υπερθέρμανση του πλανήτη, η έλλειψη νερού και τα αποθέματα ενέργειας βρέθηκαν στο επίκεντρο του debate του NEWS 24/7 με πέντε Ευρωβουλευτές από όλες τις ευρωομάδες του κοινοβουλίου

Στην COP27 αποφασίστηκε η δημιουργία ταμείου που θα αποζημιώνει τις πιο ευάλωτες χώρες για τις κλιματικές καταστροφές που προκαλούν οι εκπομπές άνθρακα του ανεπτυγμένου κόσμου. Είναι όμως αυτό αρκετό;

Η κλιματική κρίση δεν μας απειλεί. Η κλιματική κρίση είναι μαζί μας και ήρθε για να μείνει. Την ώρα που λάμβαναν χώρα οι διεργασίες της COP27, οι παγκόσμιοι ηγέτες έπρεπε να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τη χρήση άνθρακα, στη “σκιά” του πολέμου της Ουκρανίας.

Οι στόχοι που τέθηκαν στη διάσκεψη της Αιγύπτου, έπρεπε να είχαν επιτευχθεί “χθες” ενώ οι μετέχοντες στις μαραθώνιες συζητήσεις απέτυχαν να ορίσουν χρονοδιάγραμμα σχετικά με τη ρεαλιστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Για τα παραπάνω μιλήσαμε με πέντε ευρωβουλευτές που έζησαν τη COP27 από μέσα, οι οποίοι εκπροσωπούν όλες τις ευρωομάδες του Κοινοβουλίου. Κοινός γνώμονάς τους είναι η εξοικονόμηση ενέργειας για φέτος αλλά και ένα δικαιότερο πλάνο για τις αναπτυσσόμενες χώρες, για τα επόμενα χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα