Shutterstock

ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ 11 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Η ελληνική μυθοπλασία ανθίζει ξανά.

Η νέα τηλεοπτική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και τα κανάλια έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα για να παρουσιάσουν στους τηλεθεατές, δίνοντας ιδιαίτερη βάση, φέτος, στις ελληνικές σειρές μυθοπλασίας. Τα παντός είδους ριάλιτι έχουν, επίσης, μια περίοπτη θέση στην prime time ζώνη τους, ωστόσο, έχει δοθεί τεράστια βαρύτητα στην παραγωγή και παρουσίαση εγχώριων σίριαλ, που θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών: δραματικές και αστυνομικές σειρές, κωμωδίες, αλλά και limited series με συγκεκριμένο αριθμό επεισοδίων. Όλες τους περιλαμβάνουν ένα εξαιρετικό καστ με καταξιωμένους και νέους ηθοποιούς, ενδιαφέροντα σενάρια, καθώς και γυρίσματα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η ελληνική μυθοπλασία ανθίζει ξανά, μετά από πολλά χρόνια απουσίας της από την τηλεόραση, αλλά και μετά από ένα μεγάλο διάστημα που οι λιγοστές σειρές που προβάλλονταν ήταν χαμηλής ποιότητας και χωρίς ενδιαφέρον. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η στροφή αυτή ξεκίνησε μετά τις “Άγριες Μέλισσες”, την δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1, που έστρεψε ξανά τους τηλεθεατές στην μυθοπλασία, αποδεικνύοντας ότι η καλή και προσεγμένη δουλειά και φαίνεται και εκτιμάται από το κοινό. Η σειρά δημιούργησε πρόσφορο έδαφος, ώστε και οι υπόλοιποι σταθμοί να εντάξουν για τα καλά τα ελληνικά σίριαλ στο πρόγραμμά τους.

Παράλληλα με τις νέες αφίξεις, σειρές οι οποίες σημείωσαν μεγάλη επιτυχία πέρυσι, πρόκειται να επιστρέψουν με καινούργια επεισόδια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι προαναφερθείσες “Άγριες Μέλισσες” που συνεχίζονται για τρίτη συνεχή σεζόν στον ΑΝΤ1, αλλά και η δραματική σειρά “Ήλιος” που έρχεται για δεύτερη σεζόν στο ίδιο κανάλι. Επίσης, το “εισιτήριο” για τη νέα τηλεοπτική σεζόν πήραν οι κωμικές σειρές της ΕΡΤ “Χαιρέτα μου τον Πλάτανο”, “Η τούρτα της μαμάς”, “Ζακέτα να πάρεις” και “Τα καλύτερά μας χρόνια”, ενώ δεύτερο κύκλο θα έχει και η σειρά “Έρωτας με διαφορά” του Star. Αξίζει να σημειωθεί, πως κάποιες από τις νέες σειρές έχουν ήδη ξεκινήσει και κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, όπως “Η γη της ελιάς” στο Mega.

Το The Magazine καταγράφει 11 ελληνικές σειρές μυθοπλασίας που κάνουν πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Δραματικές σειρές

Σασμός

“Σασμός” είναι κρητική λέξη που φέρει την έννοια της συμφιλίωσης των δύο αντιμαχόμενων πλευρών σε μία βεντέτα. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Ρέθυμνο της Κρήτης, με βασικούς πρωταγωνιστές δύο νέους, τον Αστέρη και την Αργυρώ, που ερωτεύονται παθιασμένα και που έρχονται αντιμέτωποι με την σκληρή και πολύχρονη σύγκρουση ανάμεσα στις οικογένειές τους. Η βεντέτα των Βρουλάκηδων και των Σταματάκηδων ζωντανεύει ξανά, από εκεί που είχε σταματήσει 20 χρόνια πριν, και ένας νέος κύκλος αίματος ξεκινά.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Λάλος, Ορφέας Αυγουστίδης, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Τάσος Νούσιας, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Θανάσης Πατριαρχέας, Μαρία Τζομπανάκη.

Πρεμιέρα: Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στον Alpha

Μόλις χθες

Η αποφυλάκιση του Μιχάλη, 10 χρόνια μετά από ένα έγκλημα που ποτέ δεν διέπραξε, φέρνει στο φως μυστικά από το παρελθόν, έναν “τραυματισμένο” έρωτα και αλήθειες που θα πονέσουν όλους τους εμπλεκόμενους. Ο ίδιος έρχεται αντιμέτωπος με την παλιά του αγάπη, την Λουίζα, με την δολοφονία του πατέρα της για την οποία είχε κατηγορηθεί και φυλακιστεί, αλλά και με τον νυν σύντροφό της και πρώην κολλητό του, ο οποίος μεγαλώνει το δικό τους παιδί, ενώ ήταν ο άνθρωπος που τον ενοχοποίησε πριν από μια δεκαετία.

Πρωταγωνιστούν: Αποστόλης Τότσικας, Σπύρος Σταμούλης, Μαριάννα Τουμασάτου, Απόστολος Γκλέτσος, Κωνσταντίνος Καζάκος, Φωτεινή, Ελένη.

Πρεμιέρα: Σεπτέμβριο στον ΣΚΑΙ

Η τελευταία ώρα

Η Έλλη και η Κάτια φοιτήτριες και οι δύο, αλλά και ξαδέλφες, κάνουν με την παρέα τους μια εκδρομή στην Ρόδο. Εκεί άθελά τους προκαλούν ένα τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός νεαρού και τον θάνατο μιας κοπέλας. Εγκαταλείπουν τα θύματα νομίζοντας πως είναι νεκρά. Όλα όσα θα ακολουθήσουν σε ένα καταιγιστικό ντόμινο αποκαλύψεων, θα κλονίσουν και θα αλλάξουν τις ζωές των κοριτσιών και των οικογενειών τους για πάντα.

Πρωταγωνιστούν: Ορέστης Τζιόβας, Υρώ Λούπη, Γιωργής Τσαμπουράκης, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Μαρία Μιχαήλ, Μαρίλια Χαριδήμου.

Πρεμιέρα: Σεπτέμβριο στο Open

Το αύριο μας ανήκει

Η ιστορία αρχίζει με την έκρηξη που έρχεται να ταράξει την ήσυχη ζωή στην κοινότητα της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Μια μητέρα ψάχνει τον γιο της ανάμεσα στα θύματα. Όταν τον βρει ζωντανό, η οικογενειακή της γαλήνη θα καταστραφεί από την ξαφνική του σύλληψη. Στην περιπέτειά της αυτή, μοναδική σύμμαχος είναι η εξαφανισμένη της αδελφή, που επιστρέφει μετά από 20 χρόνια. Η οικογένεια προσπαθεί να επουλώσει τα τραύματα και ολόκληρη η πόλη πασχίζει να ξεπεράσει καλά κρυμμένα μυστικά.

Πρωταγωνιστούν: Ελισάβετ Μουτάφη, Αντώνης Καρυστινός, Αλέξανδρος Σταύρου, Αντώνης Βλοντάκης, Λένα Δροσάκη, Ηρώ Πεκτέση, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κοραλία Καράντη.

Πρεμιέρα: 13 Σεπτεμβρίου στις 18:40 στο Mega

Σκοτεινή θάλασσα

Ένας χημικός με διεθνή καριέρα, που ζει στο εξωτερικό, αναγκάζεται να επιστρέψει στο Μεσολόγγι, όταν πληροφορείται τον θάνατο του πατέρα του. Θα παλέψει με τα φαντάσματα του παρελθόντος κι ένα μυστήριο που δεν λύθηκε ποτέ: την εξαφάνιση της κοπέλας του 2 χρόνια πριν. Τότε, όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι ήταν ο ένοχος και όλοι ήταν εναντίον του. Ωστόσο, η υπόθεση παραμένει ανοιχτή.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Παπαγεωργίου, Θέμις Μπαζάκα, Ταμίλα Κουλίεβα, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Άρης Λεμπεσόπουλος, Γιάννης Νταλιάνης, Στάθης Σταμουλακάτος.

Πρεμιέρα: Σεπτέμβριο στο Mega

Κωμωδίες

Σ’ αγαπάω μεν… αλλά

Ο Παύλος και η Δάφνη, που είναι ζευγάρι, προσπαθούν να ωριμάσουν και να συνειδητοποιήσουν τι είναι σημαντικό στη ζωή τους. Στο ταξίδι αυτό δεν είναι μόνοι τους. Έχουν τους φίλους τους, την οικογένειά τους και τα αφεντικά τους, που μόνο μπερδέματα τους προκαλούν και τους αποσυντονίζουν σε κάθε ευκαιρία.

Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Χριστίνα Τσάφου, Άννα Ανδριανού, Μαριέλλα Σαββίδου, Χρήστος Σαπουντζής.

Πρεμιέρα: Σεπτέμβριο στο Open

Άσε μας ρε μαμά

Η 50χρονη Ρωξάνη τα έχει όλα. Είναι όμορφη, σέξι, έμπειρη κι έχει μια λαμπερή καριέρα ως τηλεοπτική οικοδέσποινα πετυχημένου show σε κανάλι στο εξωτερικό, αλλά και μια πολυβραβευμένη κατασκευαστική εταιρεία στην Ελλάδα. Η ζωή της αλλάζει εντελώς όταν η πεθερά της φροντίζει να σβήσει το άστρο της. Ο κόσμος της καταρρέει από τη μια στιγμή στην άλλη κι έτσι αποφασίζει να γυρίσει άρον άρον στην πατρίδα. Με την επιστροφή της αντιμετωπίζει πολλές απρόσμενες καταστάσεις!

Πρωταγωνιστούν: Παναγιώτα Βλαντή, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Μάριος Αθανασίου, Δήμητρα Σιγάλα, Φωτεινή Ντεμίρη.

Πρεμιέρα: Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στον Alpha

Σε ξένα χέρια

Η σειρά πραγματεύεται την τεράστια αντιπαλότητα μεταξύ δύο εργοστασιαρχών. Η τύχη θα τους φέρει στα χέρια τους ένα μωρό, και από εκείνο το σημείο τίποτα δεν θα είναι πλέον το ίδιο.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ρένια Λουιζίδου και Βάσω Λασκαράκη.

Πρεμιέρα: Σεπτέμβριο στην ΕΡΤ

Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα

Ο Μιχάλης Ρέππας και o Θανάσης Παπαθανασίου μεταφέρουν στη μικρή οθόνη μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές τους επιτυχίες. Έρχονται για να μας δείξουν την πιο σουρεαλιστική εικόνα της νεοελληνικής πραγματικότητας μέσα από συμπεριφορές και αντιφάσεις.

Πρωταγωνιστούν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Μαρία Λεκάκη, Μιχάλης Ρέππας, Τζένη Μπότση, Σοφία Βογιατζάκη, Βασίλης Κούκουρας, Κώστας Καζάκας, Τζένη Καζάκου.

Πρεμιέρα: Σεπτέμβριο στο Mega

Μίνι σειρές

Αγάπη παράνομη

Μίνι σειρά 6 επεισοδίων που βασίζεται στο ομότιτλο διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη. Ένας επικίνδυνος έρωτας, στην πατριαρχική κοινωνία της Κέρκυρας του 1906, δοκιμάζει τους πρωταγωνιστές και τους οδηγεί σε λάθη και σε επικίνδυνα μυστικά.

Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Ψαρράς, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Ευγενία Ξυγκόρου, Γιάννης Νταλιάνης.

Πρεμιέρα: Σεπτέμβριο στην ΕΡΤ

Καρτ ποστάλ

Η σειρά, που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της διάσημης Βρετανίδας συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ και αποτελείται από 12 αυτοτελείς ιστορίες, επικεντρώνεται στον ελληνικής καταγωγής, εσωστρεφή Άγγλο αρχαιολόγο, τον Τζόζεφ, ο οποίος επιστρέφει στα πατρογονικά εδάφη για να αναλάβει θέση συμβούλου σε μια ανασκαφή. Θα περιπλανηθεί στην Κρήτη σ’ ένα συναρπαστικό και δυναμικό ταξίδι στον εσωτερικό κόσμο της ψυχής του, μέσα από το οποίο θα συμφιλιωθεί με τον έρωτα, τις πληγές του και τον θάνατο που τον σημάδεψε όταν ήταν παιδί.

Πρωταγωνιστούν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μαρία Ναυπλιώτου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Ορφέας Αυγουστίδης, Μυρτώ Αλικάκη.

Πρεμιέρα: Σεπτέμβριο στην ΕΡΤ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα