24 MEDIA CREATIVE TEAM

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΗΣ: ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΤΟ 1985

Ο γνωστός απόμαχος της δημοσιογραφίας προειδοποιεί. “Είμαι ακόμη μόνο στη αρχή”.

Διαβάζω άρθρα που με κράζουν, κάτι σχόλια, κάτι στάτους… Λίγη προσοχή, παιδιά, μ’ αυτά, γιατί δεν ξέρετε από πού μπορεί να σας έρθει.

Βασικά, αν σε έχει πάρει ήδη τηλέφωνο η μάνα σου και σου έχει πει “άστον ήσυχο αυτόν, σε παρακαλώ, μη γράφεις…”, τότε ξέρεις καλά από πού μπορεί να σου έρθει.

Μερικά πράγματα δεν είναι ωραίο να λέγονται, είναι προσωπικά, το καταλαβαίνω και συμφωνώ -εκτός κι αν πρόκειται για τις μάνες σας. Εκεί θα τα πούμε όλα.

Ήταν η μάνα σου στην τοπική του ΠΑΣΟΚ; Τότε είναι πιθανό να μας συνδέουν πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις.

Ήταν εξωγήινη; Είχε έρθει από άλλον πλανήτη; Τότε τη συνδέουν πολλά περισσότερα με τον Χαρδαβέλλα από όσα νομίζεις. (Χιούμορ κάνω, έτσι τις έριχνα)

Βγήκε ο Αντρέας ο φίλος μου και τι έκανε; Είπε λεπτομέρειες για το τι είχε κάνει στο κρεβάτι με μια γυναίκα. Το αυτονόητο δηλαδή. Μη μας ζητάτε να σταματήσουμε να είμαστε άντρες.

“Τι πάθανε, λέει, αυτοί και κάθονται και λένε δημόσια με ποιες πήγανε;”. Μα δεν κάνουμε μόνο αυτό, λέμε και λεπτομέρειες. Εκεί είναι όλο το θέμα, αλλιώς θα κάναμε μία λίστα με ονόματα, θα τη διαβάζαμε σε μια κάμερα μπροστά και θα τελείωνε εκεί η συζήτηση -που μπορεί να γίνει και αυτό, απλά όχι ακόμα. Είμαστε σε συζητήσεις.

Προς το παρόν θα βγάζουμε τα προσωπικά των άλλων στη φόρα, όποτε θέλουμε και όποτε θεωρούμε εμείς ότι είναι σωστό. Νομίζω ότι έχουμε κάθε δικαίωμα, έτσι; Γι’ αυτό είναι τα προσωπικά των τρίτων, για να τα μοιράζεσαι.

Έχει χαθεί η επικοινωνία, το νοιάξιμο, το μοίρασμα. Έχουν κολλήσει όλοι πίσω από έναν υπολογιστή και νομίζουν ότι η ζωή είναι εκεί. Όχι, η ζωή είναι έξω, δεν είναι εκεί, είναι στα δικαστήρια. Εκεί θέλω να περάσω τον καιρό μου.

Κάντε μου μήνυση. Βαριέμαι σπίτι.

Το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα