Εικόνα από τις πανελλήνιες εξετάσεις Eurokinissi

HOW TO: TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ

Η μεγάλη ώρα είναι τώρα για τους υποψηφίους των Πανελληνίων, αλλά ο,τι κι αν γίνει δεν έρχεται το τέλος του κόσμου. Η κλινική ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια, Εύη Καραγεώργου, έχει τα κατάλληλα tips για τη διαχείριση του αναπόφευκτου άγχους.

Η μεγάλη ώρα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021 έφτασε. Οι υποψήφιοι, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών, θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test) σε μια διαδικασία που θα θυμούνται για χρόνια, τόσο λόγω των εξετάσεων καθεαυτών, όσο και λόγω της ιδιαίτερης συνθήκης της πανδημίας.

Η Εύη Καραγεώργου, κλινική ψυχολόγος- γνωσιακή ψυχοθεραπεύτρια, έρχεται στο How to της εβδομάδας, και μας δίνει χρηστικές συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε ένα άγχος το οποίο λίγο πολύ, περάσαμε όλοι.

Παρακάτω προσπαθούμε να απαντήσουμε στα εξής: Τι είναι το άγχος των εξετάσεων, πόσο “φυσιολογικό” είναι και πώς θα μπορούσε να είναι παραγωγικό; Τι θα μπορούσε να σκέφτεται ένας μαθητής που δίνει πανελλήνιες εξετάσεις ώστε να μειώσει το στρες που αισθάνεται; Τι θα μπορούσε να κάνει κάποιος, μία ημέρα πριν τις εξετάσεις; Πώς θα πρέπει να διαχειριστούν οι γονείς μια τέτοια διαδικασία;

HIGHLIGHTS:

-Tips για γονείς: Αποφύγετε τον πρώτο πληθυντικό

-Καλό είναι τα παιδιά να βρίσκουν στιγμές στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας όπου θα ξεφεύγουν από το διάβασμα

-Το άγχος μπορεί να γίνει παραγωγικό όταν οι σκέψεις μας γίνουν πιο ρεαλιστικές

-Να μιλάνε τα παιδιά στους γονείς τους. Να τους εξηγήσουν πόσο αρνητικό αντίκτυπο μπορεί να έχει η πίεσή που τους ασκούν

-Δεν είναι καθόλου καλό για τη μνήμη και την ηρεμία τους να διαβάζουν μέχρι και την τελευταία στιγμή

-Οι γονείς πρέπει να στηρίζουν τα παιδιά τους ουσιαστικά. Να ρωτούν πώς θέλουν τα ίδια να τα στηρίξουν

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Το πρόγραμμα για Ημερήσια και Εσπερινά ΓΕΛ

 

Κοινά είναι τα θέματα και η εξεταστέα ύλη για όλους τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.

Το πρόγραμμα για Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑΛ:

 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε και το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων και των μουσικών μαθημάτων, ενώ αναρτήθηκε αναλυτικά και το υγειονομικό πρωτόκολλο για τις φετινές εξετάσεις.

Όπως κάθε χρόνο, ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Εμείς ευχόμαστε σε όλες και όλους, καλή επιτυχία!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version