ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2021

Αποτελέσματα βάσεων 2021

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Στα πανεπιστήμια πετάει το μπαλάκι η κυβέρνηση

Ο Γιάννης Οικονόμου υπερασπίστηκε ως μεταρρύθμιση την ΕΒΕ, αλλά παραδέχθηκε αρρυθμίες τις οποίες απέδωσε στα ίδια τα ΑΕΙ, που θα αναλάβουν και να τις “διορθώσουν”.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

ΥΠΑΙΘ κατά ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα: "Εκτός ΑΕΙ 35.148 υποψήφιοι και όχι 40.000 όπως λένε"

Για fake news και λαϊκισμό κατηγορεί το Υπουργείο Παιδείας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον αρχηγό του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως "στην κοροϊδία των παιδιών μας και στις ψεύτικες ελπίδες, η Νέα Δημοκρατία απαντά με ειλικρίνεια και πραγματικές επιλογές ζωής".

Νάσος Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος για Κεραμέως: "Σήμερα έσπασε κάθε κοντέρ αναισθησίας και αλαζονείας"

Τα βέλη του προς την υπουργό Παιδείας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος μετά την ανακοίνωση των φετινών βάσεων των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκη Κεραμέως

Βάσεις 2021: Αποκλεισμός χιλιάδων μαθητών και μείωση τμημάτων με ευθύνη Μητσοτάκη - Κεραμέως

Ο μαθηματικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας, Στ. Στρατηγάκης εξηγεί στο NEWS 24/7 πως το σύστημα Κεραμέως με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής απέτυχε, ενώ "τα φετινά αποτελέσματα θα σηματοδοτήσουν εξελίξεις" δηλαδή αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρώτη στην Ιατρική Πατρών η Νάσια Σουβαλιώτη: "Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν"

Πρώτη στην Ιατρική Πατρών η Νάσια Σουβαλιώτη: "Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν"

Οι κόποι της Νάσιας Σουβαλιώτη από την Πάτρα ανταμείφθηκαν και με το παραπάνω αφού κατάφερε να περάσει πρώτη στην Ιατρική σχολή Πατρών. Τι δήλωσε η ίδια.

Ο Δημήτρης Καρακώστας στο Προεδρικό Μέγαρο

Στην Ιατρική Πατρών ο Δημήτρης Καρακώστας - Είχε χάσει τους γονείς του από κορονοϊό

Ο 18χρονος Δημήτρης Καρακώστας συγκέντρωσε 18.685 μόρια και πέρασε στην Ιατρική Πατρών. Η ιστορία του είχε γίνει γνωστή πριν από λίγους μήνες, όταν έχασε και τους δύο γονείς του από κορονοϊό.

Ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: "Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εξαιρετικά ικανή να διευρύνει τις ανισότητες"

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τον χαμηλό αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ και παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. Η ανάρτησή του στο Facebook.

Βάσεις των πανελληνίων εξετάσεων 2021

Πανελλήνιες 2021: Τελευταία μέρα υποβολής των μηχανογραφικών

Στους υποψηφίους προτείνεται να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Νίκη Κεραμέως και Κυριάκος Μητσοτάκης

Γι' αυτά (δεν) ψηφίστηκαν;

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την αλλαγή της Κεραμέως με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, τους χιλιάδες υποψήφιους που έμειναν εκτός πανεπιστημίων και τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Άριστοι μαθητές που έμειναν εκτός ΑΕΙ: Μάλλον η Κεραμέως δεν ξέρει τι αλλαγές έφερε φέτος

Άριστοι μαθητές που έμειναν εκτός ΑΕΙ: Μάλλον η Κεραμέως δεν ξέρει τι αλλαγές έφερε φέτος

Τη δική τους απάντηση, στις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας, δώσανε οι μαθητές που κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 20.000 μόρια, αλλά έμειναν εκτός αρχιτεκτονικής, λόγω της εφαρμογής της ελάχιστης βάσης στις πανελλαδικές του 2021.

Υποψήφιοι των Πανελλήνιων Εξετάσεων

Πανελλήνιες 2021: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή των μηχανογραφικών

Οι υποψήφιοι των πανελλήνιων εξετάσεων θα μπορούν να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι την Τετάρτη 28 Ιουλίου. Ποιους υποψήφιους αφορά. Πώς να συμπληρώσετε την αίτηση.

Νικόλαος Φίλης

Φίλης: "Η ανακοίνωση των ελάχιστων βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ επιβεβαιώνει την καταστροφή"

Να αναστείλει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής καλεί την κυβέρνηση ο Νίκος Φίλης. Παράλληλα, κατηγορεί το Υπουργείο Παιδείας ότι παραπλάνησε χιλιάδες μαθητές και οικογένειες.

 Η Σοφία Βάγια είναι η μαθήτρια με την υψηλότερη επίδοση στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2021

Πρώτη των πρώτων στις Πανελλήνιες 2021: "Ήθελα να επιβραβεύσω τον εαυτό μου ανεξαρτήτως του αποτελέσματος"

Η μαθήτρια με την υψηλότερη επίδοση στις φετινές Πανελλαδικές επέλεξε τη Νομική σχολή του ΕΚΠΑ, ενώ ακόμα έλαβε πρόσκληση από την ΠτΔ για να παρευρεθεί στην ετήσια δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. "Από το δημοτικό το να σπουδάσω νομική ήταν το όνειρο μου", σημείωσε.

Πανελλήνιες 2019

Πανελλήνιες 2021: Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίοι από το πρωί της Παρασκευής (16/7) γνωρίζουν τις βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα αλλά και τους βαθμούς επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες - Πώς θα κινηθούν οι βάσεις

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες - Πώς θα κινηθούν οι βάσεις

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2021. Με SMS θα ενημερωθούν επτά στους 10 υποψήφιοι. Η εκτίμηση για την πορεία των βάσεων.

H  υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

ΜέΡΑ25: Η Κεραμέως οδηγεί τους μαθητές στους κολεγιάρχες

Στα διάφορα κολλέγια, "ιδρύματα αμφίβολης εκπαιδευτικής ποιότητας", οδηγεί με το νέο μέτρο η Ν.Κεραμέως όσους δεν εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σημειώνει το ΜέΡΑ25, τονίζοντας ότι το εν λόγω μέτρο πλήττει καίρια τους μαθητές των λαϊκών στρωμάτων.

Πανελλήνιες 2021 - Στιγμιότυπο από αίθουσα σε Λύκειο του Πύργου

Πανελλήνιες 2021: Τελευταία μέρα καταχωρήσεων για τους βαθμούς μέσω sms

Μέχρι σήμερα μπορούν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο ώστε να ενημερωθούν μέσω γραπτού μηνύματος για τη βαθμολογία τους αλλά και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους.