24 MEDIA CREATIVE TEAM

NASA: “ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ”

Μετά τη δημοσίευση της βαθύτερης φωτογραφίας του σύμπαντος, οι επιστήμονες της NASA βάζουν ακόμη πιο ψηλά τον πήχη και κοιτάνε προς Ελλάδα.

Έχουμε 50 χρόνια που βγάζουμε φωτογραφίες το σύμπαν -άλλες καλύτερες, άλλες χειρότερες, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι το βλέπουμε, να‘το, εκεί πάνω είναι, μέρα νύχτα, λίγο φλας να βάλεις και έτοιμη η φωτό.

Το ζήτημα για μας είναι να φωτογραφίσουμε κάτι που δεν έχει δει ποτέ κανείς. Γιατί καλά τα μωβ φωτάκια τα πανηγυρτζίδικα και όλα αυτά που βγάλαμε προχθές και μας ζαλίσατε στα social αλλά η πρόκληση η μεγάλη είναι αλλού.

Είναι σ’ αυτήν την ξεχασμένη γωνιά του σύμπαντος που βρίσκεται χιλιάδες έτη φωτός μακριά απ’ τον πολιτισμό και λέγεται Ελλάδα. Σ’ αυτήν τη γωνιά του σύμπαντος που κάνει τον πλανήτη των πιθήκων να μοιάζει με άπιαστο μέλλον.

Παλεύουμε μια ζωή να βγάλουμε έστω μία φωτογραφία της ελληνικής δικαιοσύνης και ακόμα δεν τα έχουμε καταφέρει.

Και είναι περίεργο γιατί ενώ καταφέραμε να δούμε γαλαξίες που δημιουργήθηκαν πριν από 13 δισεκατομμύρια χρόνια, δεν καταφέραμε να δούμε και την ελληνική δικαιοσύνη που κι αυτή πάνω κάτω τόσα χρόνια πίσω βρίσκεται.

Ίσως χρειαστούν αιώνες για να φτιαχτεί ένα τόσο δυνατό τηλεσκόπιο, ίσως να μην τα καταφέρουμε και ποτέ. Πιο εύκολο είναι να μην ανάψουν καπνογόνα οι φασέοι όταν ο Θανάσης λέει τον “Πεχλιβάνη”, παρά αυτό. Αλλά θα το παλέψουμε.

Και πριν μερικές μέρες, έτσι μεσημεράκι ήταν όταν νομίσαμε ότι τραβήξαμε την πρώτη φωτογραφία της δικαιοσύνης στην Ελλάδα αλλά σύντομα αποδείχτηκε ότι είχαμε κάνει και πάλι λάθος. Από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα, πολλά μπορούν να αλλάξουν, τζάμπα τα πανηγύρια.

Άπειρο το σύμπαν, άπειρα και τα παράθυρα που προσφέρει ο νόμος σε όποιον έχει λεφτά και γνωριμίες.

Θα συνεχίσουμε όμως να το παλεύουμε, έχουμε ρίξει όλο το βάρος εκεί. Ο Άρης μπορεί να περιμένει. Όχι ότι θα πήγαινε και πουθενά δηλαδή.

Το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα