24 MEDIA CREATIVE TEAM

ΦΩΝΕΣ, ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΤΑ ΦΕΤΙΝΑ REALITY

Πάτε με τα καλά σας, άνθρωποι του Survivor, του MasterChef, της Φάρμας και του House of Fame;

Reality παίκτες σε απόγνωση. Γιατί κι εμείς που δεν είμαστε παίκτες σε reality (μάλλον) δεν βρισκόμαστε σε απόγνωση; Πολύ σωστά τα λες. Η συνταγή εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από τότε που είδαμε για πρώτη φορά το Big Brother στην Ελλάδα (2001), είναι απλούστατη.

Ίντριγκα, διαμάχη, φαρμακερή ατάκα, στρατόπεδα και υψηλοί τόνοι. Τώρα αν υπάρχει και γέλιο όλα δένουν αρμονικότερα και είναι το τελικό αποτέλεσμα κομματάκι πιο υποφερτό. Το ένα reality διαδέχεται το άλλο και οι παίκτες πριν δηλώσουν συμμετοχή διαβάζουν την ύλη και τα sos και έπειτα πηγαίνουν δίνουν εξετάσεις. Οι παίκτες της νέας εποχής είναι εκπαιδευμένοι και γνωρίζουν τί πρέπει να κάνουν για να προκαλέσουν, για να συζητηθούν και τελικά να παρατείνουν την παραμονή τους σε μαγικά νησιά και σε “ψαράκια τηγανίζει μες το μαγεριό”.

Ακόμα κι αν δεν παρακολουθείς φαντατικά Survivor, MasterChef, Φάρμα, House of Fame αρκεί ένα πέρασμα για να καταλάβεις πως οι παίκτες ανεξαρτήτως περιβάλλοντα χώρου είναι στα κάγκελα κι έτοιμοι να εκραγούν δι’ ασήμαντον αφορμήν.

Survivor, μου ‘φαγαν την καρύδα μου

Με το μαγιό όλη μέρα κάτω από τον καυτό ήλιο και να σπας καρύδες, δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος. Η πείνα και οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στον Άγιο Δομίνικο μόνο ένταση θα μπορούσαν να φέρουν. Βέβαια, είναι και κάποιοι παίκτες που πήγαν με την ένταση στις βαλίτσες. Βάλε να παίζει μουσικό χαλί το “στην ευχή στο καλό” για να μιλήσουμε για τον Αλέξη Παππά. Από τους πιο χειριστικούς και δολοπλόκους παίκτες που έχουν περάσει ποτέ από reality. Το μυστικό του; Έσπερνε τη διχόνοια και απολάμβανε τους καρπούς του. “Γεια σου Παππά, Παππά, φιλάκια ρουφηχτά” τραγουδούσε ο Νίκος Μπάρτζης στο συμβούλιο του νησιού, όπως είδαμε. Αυτό που δεν είδαμε, διότι κόπηκε στο μοντάζ για ευνόητους λόγους, ήταν ο εγκάρδιος αποχαιρετισμός μεταξύ Αλέξη Παππά και Τζέιμς Καφετζή. “Θα τα πούμε έξω παλιο…” είπε ο Αλέξης απευθυνόμενος στον Τζέιμς. Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε. Είχαν προηγηθεί επικοί καυγάδες με κάθε πιθανό συνδυασμό παικτών και τον Αλέξη στην ενορχήστρωση.


Και μην ξεχάσουμε το ξέσπασμα του Ηλία Μπόγδανου. Τι έγινε; Σαν τι άλλο θα μπορούσε να γίνει. Αλέξης Παππάς on fire αφού δευτερόλεπτα πριν είχε δηλώσει πως όλη η ομάδα είναι ένα, μία δύναμη. “Δεν έχουμε χημεία. Εγώ αν είμαστε οκ και δεν έχουμε εντάσεις, δεν θα σε ψηφίζω για κάποιο λόγο. Γιατί πρέπει να είμαι με κάποιον; Δεν είμαι με κανένα. Είσαι απίστευτος, φαίνεται ξεκάθαρα ότι θέλεις να δημιουργείς πράγματα. Δεν σου μιλώ, με σύγχυσες πάλι. Ψήφισέ με όσο θέλεις ρε φίλε δεν με νοιάζει αλλά μην μου σπας τα α…α. Με ενοχλείς, έχεις θέμα με εμένα. Γιατί θέλεις να με πριζώσεις; Με τον άνθρωπο που μας έχετε φέρει, μας έχει πρήξει. Δεν σε ξαναβλέπω τελείωσες. Φύγε από εδώ βλάκα”. Η αντίδραση της άλλης πλευράς σαφής: “Αν δεν με πλησιάσει ο Ηλίας όλα τα βελάκια μου θα πέσουν επάνω του”.


Κι επειδή όλα είναι καταγεγραμμένα και τα ‘χει δει ο κόσμος και ξέρει θέλω να στείλω τα φιλιά μου στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αμερική, την Αυστραλία, τη Ναμίμπια, το Μαρόκο και τη Βενεζουέλα που τόσα χρόνια με στηρίζουν στη νύχτα και κάνω καριέρα ζηλευτή. Στον δρόμο που χάραξε ο Τριαντάφυλλος, λοιπόν, ο οποίος έχει περάσει το μισό παιχνίδι σε φάση προσαρμογής και το άλλο μισό σε φάση ανάρρωσης την ώρα που το χρήμα ρέει. “Μεγάλε σε περνάω κάτι χρόνια και ξέρω πολύ καλά τι λέω. Οπότε μη μου λες τώρα εμένα τέτοια. Δεν πειράζει αγοράκι μου. Θα στα πει έξω ο πατέρας σου τι έχει δει και τι έχει γίνει. Αυτό που άκουσες. Θα στα πουν έξω οι δικοί σου αυτά” είπε απευθυνόμενος στον φανερά (και δικαίως) εκνευρισμένο Παύλο Γαλακτερό ο οποίος ανεβάζει τον τόνο της φωνής του μόνο όταν φτερνίζεται.


MasterChef, να κεράσω μία κολούμπρα

Αφήνω τις δαντελωτές ακτές και μπαίνω στην κουζίνα του MasterChef. Εδώ κι αν έχει γίνει ο κακός χαμός με νεύρα στα κόκκινα. Παραθέτω έναν διάλογο και υπενθυμίζω πως ακόμα μιλάμε για το MasterChef, τον μαγειρικό διαγωνισμό του Star.

Ιωάννης: “Θα κόψω και την είσοδο ενός στο pantry, είναι ο Στέφανος Χίλας, ο οποίος με προκαλεί πίσω από τις κάμερες στο σπίτι, καλό είναι να με προκαλέσει και μπροστά μου”.

Στέφανος: “Έχω προκαλέσει τον Γιάννη, γιατί αυτό που έκανε στη Χριστίνα δεν ήταν παντελονάτο, έφυγε ένα άτομο πολύ άδικα από το σπίτι. Δυστυχώς έτσι έχω μεγαλώσει και την αδικία δεν μπορώ να τη δεχτώ. Είτε είναι σε μένα, είτε σε άλλους ανθρώπους θα βρεθείς προ εκπλήξεως φίλε μου”.

Τι μάθαμε μέχρι στιγμής: α) οι κουβέντες οι παντελονάτες μετράνε, β) η μπαλοτίνα θέλει το beurre noisette της, γ) τα dumplings για να κλείσουν σωστά πρέπει να βρέξεις τις άκρες τους και δ) το ρήμα κατεβάζω χρησιμοποείται και για σάλτσα και για καντήλια.

Φάρμα Στράτος Τζώρτζογλου

Η Φάρμα έχει μόνο ένα όνομα. Στράτος Τζώρτζογλου. Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω εδώ μιλάμε για ό,τι καλύτερο έχει περάσει ποτέ από reality επιβίωσης. Γιατί συνδυάζει βουνό και θάλασσα, πόλη και χωριό, Last Christmas και μπήκαν τα γίδια στο μαντρί. Μπορεί τη μία στιγμή να συνομιλεί με τη φύση και τον ήλιο ξαπλωμένος στο μποστάνι ωσάν τον αστερία και την αμέσως επόμενη στιγμή να ανεβάζει στροφές και να ξεσπά με φωνή που πιάνει άγνωστες συχνότητες.

“Ο τρόπος που θα ειπωθεί κάτι έχει μεγάλη σημασία για τη διαβίωσή μας. Εγώ θα το θέσω ως θέμα και σηκώνομαι και φεύγω. Όποιος μου ξαναμιλήσει άσχημα, ντύνομαι κι έφυγα. Τέλος και θα το πω και στον Σάκη. Εγώ δεν ήρθα για να με προσβάλει κανείς εδώ. Κανείς δεν με έχει προσβάλει στη ζωή μου. Αν αρχίσουμε να προσβάλουμε ο ένας τον άλλο εδώ μέσα, θα γίνει χάος. Αν δεν ξέρουν την ιστορία μου να ξεστραβωθούν οι αγράμματοι να μάθουν. Παραγνωριστήκαμε. Με ευγένεια, δεν είμαι δούλος κανενός”.


Ουρλιάχτά και look Αστραπόγιαννος και μόλις βρήκαμε το νέο είδωλο του Twitter.

House of Fame, μόνο απόγνωση #διπλής

Σπουδαστές, τραγούδια, μελωδίες, χορογραφίες και 4 πόντοι τακούνι. Αυτοί οι τελευταίοι ήταν αρκετοί, αν και 4, για να βγάλουν την Πηνελόπη εκτός εαυτού. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μηνάς έκανε μια παρατήρηση για τα ρούχα που φόρεσε η Πηνελόπη σε ένα από τα live, λέγοντάς της: “Πηνελόπη σε σέβομαι πολύ ως καλλιτέχνιδα αλλά άκουσα στο live που έλεγες για το τακούνι σου και δεν μπορώ να μην το αναφέρω. Ήθελες να βάλεις φλατ παπούτσι γιατί το τακούνι με τους 4 πόντους επηρέασε τη σκηνική σου παρουσία. Πώς γίνεται ένας καλλιτέχνης με δέκα χρόνια εμπειρία να επηρεάζεται από το τακούνι; Έχω απορία, δεν σου κάνω επίθεση”. Τί το ‘θελες Μηνά να το ξεστομίσεις αυτό; “Τι σχέση έχουν τα δέκα χρόνια εμπειρίας, όταν εγώ τραγουδάω ξυπόλητη; Το αποτέλεσμα είναι αυτό που έκανα, ας κλάψω όσο θέλω στη γωνία και στην τουαλέτα, το θέμα είναι ότι εγώ βγήκα με τα παπούτσια. Γκρίνιαζα και είπα “δεν μπορώ” αλλά αυτό είναι άλλο. Μην μου ανάβεται τα λαμπάκια. Αν ήθελα να το πω στους καθηγητές, θα το έλεγα μόνη μου. Είπα ότι έχω πρόβλημα και ότι τις άλλες φορές θα ζητήσω 41 νούμερο. Να μην μεταφέρουν πράγματα από το backstage γιατί αν ανοίξω το στόμα μου δε ξεπλένεται κανείς εδώ μέσα”.


Και σε αφήνω με ένα ακόμα μουσικό ξέσπασμα της Πηνελόπης που έκανε πράξη τον στίχο “με αλλαγμένη φωνή τεντωμένο σκοινί να βαδίσω”.

“Όση ώρα τραγουδούσα έβλεπα που σκάγατε στα γέλια. Αντί να ασχοληθώ με το τραγούδι μου ασχολούμαι με άλλα. Το πρόβλημα δεν είναι να μαλώσω με τον Στέφανο αλλά να ακούσω τον κ. Πάνο. Δε με νοιάζουν τα κουτσομπολιά και οι κάμερες, θέλω να κάνω ένα βήμα παραπάνω”.

Υπομονή. Θα περάσει κι αυτό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα