“ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΕΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ”

Δύο μαθητές Γ’ Λύκειου, μας μιλάνε λίγες ώρες πριν τις Πανελλήνιες, για το πώς είναι να δίνουν εξετάσεις μετά από μια σχολική χρονιά με 32 εβδομάδες κλειστών τάξεων λόγω πανδημίας.

Ο Θωμάς και η Αρετή είναι μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Στις 14 Ιουνίου θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες για να δώσουν το πρώτο μάθημα των Πανελληνίων εξετάσεων. Η προετοιμασία τους για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο συνέπεσε με μία πανδημία, με απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τηλεκπαίδευση, με την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής που θα μειώσει αρκετά τον αριθμό των εισακτέων.

Κλέψαμε λίγο χρόνο από την προετοιμασία τους για να μάθουμε πώς κυλησε αυτή η χρονια χωρίς προηγούμενο. Οι δύο μαθητές θυμούνται την ημέρα που ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και περιγράφουν πώς είναι να παρακολουθείς μαθήματα μέσω διαδικτύου σε μία χώρα που βρίσκεται στην προτελευταία θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στη συνδεσιμότητα. Εξηγούν τι θα είναι διαφορετικό στη φετινή αίθουσα εξετάσεων και μοιράζονται τα όνειρά τους για την επόμενη ημέρα.

Άλλωστε η ζωή δεν τελειώνει στις Πανελλήνιες. Μετά έχει διακοπές…

Ρεπορτάζ: Κορίνα Πετρίδη/ Σκηνοθεσία – Μοντάζ: Δημήτρης Κουλελής/ Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Παναγιώτης Μένεγος/ Μια παραγωγή του 24MEDIA Lab

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα