Θρήνος και οργή για το μακελειό

Θρήνος και οργή για το μακελειό
ΡΕΝΤΗ - ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΜΠΛΟΚΗ (ICON PRESS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) Icon

Έξω από τη ΓΑΔΑ συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες αστυνομικοί, μετά την εκτέλεση δύο νεαρών συναδέλφων τους από κακοποιούς το βράδυ της Τρίτης. Απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα. Καταγγέλλουν έλλειψη εκπαίδευσης και ελλιπή μέτρα ασφαλείας (Vids)

Την έλλειψη κατάλληλης εκπαίδευσης και συντονισμού καταγγέλλουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι Αττικής, που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (02/03) έξω από τη ΓΑΔΑ, στο πλαίσιο της ημίωρης αποχής από τα καθήκοντά τους, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο νεαρών αστυνομικών, στο Ρέντη.

“Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και το σωστό συντονισμό”, κατήγγειλε ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής.

Ο κ. Μακρής κατήγγειλε ότι τα περιπολικά θα έπρεπε να σπεύσουν στο σημείο για να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά είναι απασχολημένα με τη φύλαξη των πολιτικών.

 

“Δεν είμαστε διατεθειμένοι να χάνουμε ζωές, όταν κάποιοι δεν κάνουν τη δουλειά τους”, καταγγέλλουν οι αστυνομικοί.

“Δεν αρκούν τα συλλυπητήρια. Μπορεί στη θέση των παιδιών να ήταν ο γιος ή η κόρη καθενός, γιατί στις υπηρεσίες αυτές υπηρετούν και γυναίκες. Αύριο θα τύχει σε μας. Και κωφεύουν όλοι”, καταγγέλλουν.

Oι αστυνομικοί υπάλληλοι Αττικής από τις 12 ώς τις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης (02/03) απέχουν από τα καθήκοντά τους, κατηγορώντας την ηγεσία της ΕΛΑΣ για επιχειρησιακά λάθη στην καταδίωξη, που οδήγησε στο μακελειό.

“Μιλάμε για τεράστια απόσταση από το Μενίδι στου Ρέντη, κατά την οποία δεν υπήρξε καμία ενίσχυση των τεσσάρων αστυνομικών από άλλες δυνάμεις, τα περιπολικά ήταν ακινητοποιημένα”, κατήγγειλε στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος Ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος.

Οι συγκεντρωμένοι αστυνομικοί απέτισαν φόρο τιμής στους αδικοχαμένους συναδέλφους τους, φωνάζοντας ” αθάνατοι””.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα