Στη ΓΑΔΑ θα διανυκτερεύσει ο Εφραίμ

Στη ΓΑΔΑ θα διανυκτερεύσει ο Εφραίμ
Η Συντονιστική Επιτροπή φίλων του Αγίου Όρους και συμπαράστασης στον γέροντα Εφραίμ πραγματοποιεί συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Εφετείο Αθηνών, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011, ενώ αναμένεται να φτάσει ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Στη φυλακή θα οδηγηθεί την Τετάρτη ο ηγούμενος Εφραίμ. Θα διανυκτερεύσει στη ΓΑΔΑ. Συγκέντρωση πιστών έξω από το Εφετείο. Τι δήλωσε ο ίδιος, αναχωρώντας από το Άγιο Όρος (Vids+Pics)

Υποστηρικτές του ηγούμενου Εφραίμ, μοναχοί και κληρικοί, συγκεντρώθηκαν στο Εφετείο για να συμπαρασταθούν στον γέροντα, ο οποίος έφτασε, συνοδεία αστυνομικών.

Περισσότερα από 100 άτομα αποθέωσαν τον Εφραίμ κρατώντας πλακάτ που ανέγραφε “οι άθεοι δικάζουν τους χριστιανούς”. Οι πιστοί φώναζαν “άξιος, άξιος” και στη συνέχεια άρχισαν να ψέλνουν.

Στο Εφετείο εκτελέστηκε το ένταλμα προσωρινής κράτησής του Εφραίμ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου και θα διανυκτερεύσει. Ο ηγούμενος αναμένεται να μεταφερθεί την Τετάρτη στις φυλακές Κορυδαλλού.

Την ίδια στιγμή στο διαδίκτυο γίνεται συλλογή υπογραφών υπέρ του Εφραίμ, ενώ οι επιθέσεις που δέχθηκε η Δικαιοσύνη δεν έμειναν αναπάντητες από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο ηγούμενος το μεσημέρι της Τρίτης, αναχώρησε με σκάφος από το Άγιο Όρος για το λιμάνι της Ουρανούπολης από όπου τον παρέλαβε αστυνομική δύναμη.

Η Συντονιστική Επιτροπή φίλων του Αγίου Όρους και συμπαράστασης στον γέροντα Εφραίμ πραγματοποιεί συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Εφετείο Αθηνών, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011, ενώ αναμένεται να φτάσει ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Στο πλευρό του, στάθηκαν περισσότεροι από 200 μοναχοί του Αγίου Όρους, ενώ έψαλλαν το Άξιον Εστί. Οι καμπάνες χτυπούσαν αναστάσιμα.

Εφραίμ: “Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή”

Την πικρία του για την προφυλάκισή του εξέφρασε ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος σύμφωνα με το agioritikovima.gr φέρεται να δήλωσε ότι τον οδηγούν άδικα στη φυλακή.

“Από νέος παραδόθηκα στα χέρια της Παναγίας και πάλι εκεί που πάω παραδίνομαι στα χέρια της Παναγίας, για αυτό και μη φοβάστε. Δεν επιδίωξα ούτε δόξα ούτε ηρωισμούς. Αν επιδίωκα αυτά δεν θα γινόμουνα μοναχός στο Αγιο Όρος, υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι το ΄Αγιο Όρος και την περιουσία της μονής μας που δημιούργησαν οι προπάτορες μας. Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή” φέρεται να είπε σε μοναχούς.

Κανένα πρόβλημα με την υγεία του Ηγουμένου

Νωρίτερα, οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν όσο ήταν κλινήρης στο κελί του έδωσαν το πράσινο φως για τη μεταφορά του, καθώς έκριναν πως η κατάσταση της υγείας του πλέον το επιτρέπει.

Η εισαγωγή του κρίνονταν αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απορρύθμιση του σακχάρου που παρουσίασε.

Ο Εφραίμ πριν από περίπου ένα χρόνο είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση κυττάρων στο πάγκρεας.

Στον εισαγγελέα του ΑΠ ο διοικητής του Αγίου Όρους

Με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε συναντήθηκε την Τρίτη, ο διοικητής του Αγίου Όρους, Αρ. Κασμίρογλου και συζήτησε μαζί του τη δυνατότητα να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης για τον ηγούμενο Εφραίμ στο κελί του στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου, αντί για τις φυλακές.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απάντησε, ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί και διευκρίνισε ότι το άρθρο 57 του Εκκλησιαστικού Κώδικα, που προβλέπει οι ιερείς να κρατούνται σε ειδικό σωφρονιστήριο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς τέτοιο ίδρυμα δεν υπάρχει στη χώρας μας.

Στον κ. Τέντε έχουν σταλεί επιστολές μοναχών, δικηγόρων, ομογενών από Αυστραλία, κ.λπ., Ιερών Μονών, καθώς και αίτημα της Ιεράς Επιστασίας για να αναιρεθεί το βούλευμα με το οποίο αποφασίστηκε η προφυλάκιση του κ. Εφραίμ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα