Απομακρύνονται μπάζα και ΜΑΤ

Απομακρύνονται μπάζα και ΜΑΤ

Με αμοιβαίες υποχωρήσεις έληξε η συνάντηση υπουργού Προστασίας Χρ. Παπουτσή με το δήμαρχο Λαυρεωτικής Κώστα Λεβαντή και τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου. "Θα απομακρυνθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, όταν ανοίξει η Λαυρίου", δεσμέυτηκε ο υπουργός. Μίλησε για αναγκαία πολιτική παρέμβαση

Στις δέκα και μισή το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας ορίστηκε το πιο κρίσιμο ραντεβού για την υπόθεση της Κερατέας και σύμφωνα με πληροφορίες του News 247, το πρόβλημα που έχει πάρει τεράστιες κοινωνικο - πολιτικές διαστάσεις εδώ και καιρό στην περιοχή φαίνεται να λαμβάνει οριστικό τέλος. 

Μετά από μεσολάβηση του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής, είχε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, στο γραφείο του υπουργού στην Κατεχάκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του News 247, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε την απομάκρυνση των δυνάμεων των MAT στην περιοχή και προς εκτόνωση του εξεγερμένου σκηνικού στην περιοχή, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Λεβαντής υποσχέθηκε την απομάκρυνση των μπαζών και το πλήρες άνοιγμα των δρόμων.

"Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική. Απαιτούνται συμβιβασμοί για την διαχείριση των απορριμμάτων και η διαχείριση θα γίνει με πολιτική πρωτοβουλία", δήλωσε ο υπουργός.

Στην κρίσιμη συνάντηση παρευρίσκονταν και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης.

Το ραντεβού κλείστηκε τηλεφωνικά μετά από εκτενή όσο και ουσιαστική συνάντηση – συζήτηση που είχαν το απόγευμα της Κυριακής στην Μητρόπολη στα Σπάτα, ο Μητροπολίτης Νικόλαος με τον Δήμαρχο και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη με εκπροσώπους των κατοίκων, ενώ σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση, τα μηχανήματα για τη δημιουργία ΧΥΤΥ θα παραμείνουν στην περιοχή με ευθύνη του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, η οποία θα υποβάλλει πρόταση στην πολιτεία για να αποφασισθεί τι θα γίνει στη συνέχεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μάχη χαρακωμάτων στην Κερατέα

Μήνυση από τα ΜΑΤ

Ξανά ανοιχτή η Λαυρίου

SHARE:

24Media Network