Συνάντηση Πούτιν-Εφραίμ στη Ρωσία

Συνάντηση Πούτιν-Εφραίμ στη Ρωσία

Εκατομμύρια Ρώσοι προσκύνησαν την Αγία Ζώνη, την οποία μετέφερε στη χώρα ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Βατοπεδίου, Εφραίμ. Τι του είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν (Vid)

Συνάντηση με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε το Σάββατο ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, στο πλαίσιο της μεταφοράς της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία.

Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από δύο ώρες και έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να ευχαριστεί τον Εφραίμ για την πρωτοβουλία του.

“Λόγω της απόφασής σας, εκατομμύρια άνθρωποι προσκύνησαν την Αγία Ζώνη και όπως εσείς γέροντα με ενημερώσατε, πάνω από 3 εκατομμύρια την προσκύνησαν”, δήλωσε ο κ. Πούτιν όπως αναφέρει το Romfea.gr. Σύμφωνα με τον κ. Πούτιν αυτό δείχνει την πνευματική σχέση μεταξύ των δύο λαών.

Ο Ηγούμενος Εφραίμ, ευχαρίστησε τον κ. Πούτιν για την συνάντηση που είχαν, καθώς και για την θερμή υποδοχή.

“Είμαστε συγκλονισμένοι κ. Πρωθυπουργέ, από τη συμμετοχή του ρωσικού λαού στην Αγία Ζώνη. Όλοι οι πατέρες που συνοδεύουν την Αγία Ζώνη, είναι μάρτυρες με πόση ευλάβεια προστρέχει ο λαός να την προσκυνήσει”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Εφραίμ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, τονίζοντας ότι “για την Ελλάδα αυτή η εποχή δεν είναι καλύτερη, και γι’ αυτό φυσικά σας παρακαλώ να βοηθήσετε”.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, θυμήθηκε και το ταξίδι που είχε κάνει στο Άγιον Όρος, τονίζοντας ότι του είχαν επιφυλάξει θερμή υποδοχή.

“Όλο το Άγιον Όρος σας αγαπά κ. Πρωθυπουργέ”, τόνισε ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαίδιου, απαντώντας στον κ. Πούτιν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα