Συνέλαβαν πρόεδρο Ένωσης Συνεταιρισμών

Συνέλαβαν πρόεδρο Ένωσης Συνεταιρισμών

Χειροπέδες πέρασε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας, για τη μη καταβολή του ΦΠΑ

Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, Γ. Πεπόνη, συνελήφθη ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας, Δ, Σδράκας.

Δεν είχε καταβάλλει το ΦΠΑ, ύψους 420.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΑΣ Καρδίτσας δεν απέδωσε ΦΠΑ ύψους 260.000 ευρώ για το 2010 καθώς και άλλα 420.000 για το 2011.

Ο ίδιος ο κ. Σδράκας από την πλευρά του υποστηρίζει πως έχει καταβάλει τις 200.000 ευρώ για την προηγούμενη χρονιά και αναμένει τα σχετικά αποδεικτικά από το λογιστήριο της επιχείρησης για να τα καταθέσει στον ανακριτή.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καρδίτσας, συνελήφθη νωρίς το πρωί της Τρίτης από μεικτό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ και αστυνομικών της ασφάλειας, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του στη Γελάνθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Την Πέμπτη θα απολογηθεί στον ανακριτή.

"Είναι άδικο να βρίσκομαι κρατούμενος για χρέη της Ένωσης, τη στιγμή μάλιστα που συζητιέται αυτές τις μέρες η κατάθεση τροπολογίας για να ρυθμιστεί το θέμα, καθώς είμαστε 150 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών που χρωστούν ΦΠΑ.

Είναι όμως ακόμη πιο άδικο να έχουν δεσμευτεί τα προσωπικά μου περιουσιακά στοιχεία και να μην μπορώ να κάνω καμία ενέργεια, λόγω παλαιότερων χρεών της Ενωσης" δήλωσε στο "Εθνος" από το κρατητήριο ο κ. Σδράκας.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, τα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου της ΕΑΣ έχουν δεσμευτεί παλιότερα λόγω οφειλών της Ένωσης, ενώ ζητήθηκε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή.

SHARE:

24Media Network