Athens Real Estate Expo: Πρεμιέρα για την 1η έκθεση για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα

Athens Real Estate Expo: Πρεμιέρα για την 1η έκθεση για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα

Ο Κωστής Μοσχονάς, συνδιοργανωτής της 1ης Athens Real Estate Expo μιλάει στο News 24/7 για την έκθεση που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.

Χρυσή Βίζα, Airbnb, εταιρίες διαχείρισης ακινήτων είναι μόνο μερικά από τα νέα στοιχεία που προστέθηκαν στο λεξιλόγιο της αγοράς του real estate. Μια αγορά που απέκτησε ξανά δυναμική και η οποία φιλοδοξεί να αποτυπωθεί και στην πρώτη έκθεση του χώρου, την Athens Real Estate Expo που ανοίγει σήμερα Παρασκευή τις πύλες της.

Ο Κωστής Μοσχονάς, CEO της PM International και συνδιοργανωτής της Έκθεσης, αναλύει στο News 24/7 τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία της Athens Real Estate Expo 2019.

-Τις εκθέσεις τις δημιουργούν οι ανάγκες. Τι ήταν αυτό που οδήγησε στην δημιουργία της Athens Real Estate Expo;

Η Athens Real Estate Expo ή αλλιώς AREXPO προέκυψε μετά σκέψη και προσεκτικό σχεδιασμό μαζί με τον συνεργάτη μας την Χρυσή Ευκαιρία. Αναγνωρίσαμε την ανάγκη να καλυφθεί αυτό το κομμάτι της αγοράς το οποίο έχει πολλά να προσφέρει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο καθώς το ενδιαφέρον για το Real Estate στην Ελλάδα είναι πολύ αυξημένο. Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής καθώς οι επενδύσεις που επίκεινται στη χώρα είναι μεγάλες ενώ οι γεωπολιτικές αλλαγές έχουν ενεργοποιήσει σειρά από γεγονότα τα οποία ευνοούν τις επενδύσεις ακινήτων στην Ελλάδα. Την ανάγκη αυτή θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε με την 1η AREXPO.

-Η έκθεση αφορά τον κόσμο του real estate της Αθήνας ή επεκτείνεται και στην αγορά της υπόλοιπης χώρας;

Η AREXPO φιλοξενεί τα μεγαλύτερα μεσιτικά γραφεία της χώρας με εκατοντάδες υποκαταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Θα ήταν φρόνιμο να πούμε ότι η AREXPO είναι μια έκθεση για επενδυτικές ευκαιρίες σε ολόκληρη τη χώρα. Στην έκθεση έχουμε και κάποια μεσιτικά γραφεία από την περιφέρεια όμως η πλειοψηφία των επιχειρήσεων που συμμετέχουν προέρχονται από τα κεντρικά γραφεία των Αθηνών.

-Ποιο είναι το κοινό που φιλοδοξείτε να προσελκύσει η έκθεση;

Η έκθεση απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες του Real Estate όσο και στο κοινό που προσδοκά να επενδύσει σε ακίνητη περιουσία. Φιλοδοξούμε η AREXPO να γίνει θεσμός και σε ετήσια βάση να είναι ο τόπος συνάντησης αγοραστών και πωλητών και αξιοποίησης επενδυτικών ευκαιρίων. Επίσης η AREXPO φιλοδοξεί να γίνει η έκθεση στην οποία επισκέπτες από το εξωτερικό θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τους παράγοντες της αγοράς του Real Estate.

-Στην Athens Real Estate Expo είναι η έντονη η παρουσία των Επιμελητηρίων. Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο λόγος που στήριξαν τόσο έντονα μία έκθεση από την πρώτη της διοργάνωση;

Στην Ελλάδα υπάρχει το φαινόμενο της Golden Visa. Τα διμερή επιμελητήρια που μας στηρίζουν προέρχονται από χώρες οι οποίες έχουν ζοφερό ενδιαφέρον για απόκτηση της Visa αυτής της μορφής στην Ελλάδα. Αν κοιτάξει κανείς τους πολίτες από τις τοπ 10 χώρες που έχουν ενδιαφέρον για επένδυση στην Ελλάδα θα αντιληφθεί αμέσως γιατί το Κινέζικο, Αραβικό και Τουρκικό επιμελητήριο μας στηρίζουν τόσο έντονα από την πρώτη διοργάνωση. Παράλληλα, έχουμε στρατηγική συνεργασία και στις άλλες εκθέσεις που διοργανώνουμε με αρκετά από τα διμερή επιμελητήρια που στηρίζουν την AREXPO καθώς θεωρούμε ότι είναι σημαντικός ο ρόλος τους για τις σχέσεις μας με το εξωτερικό.

-Έχοντας μια συνολικότερη εικόνα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα κατά την διάρκεια της έκθεσης ποια θεματική ενότητα θεωρείται ως πιο ενδιαφέρουσα στην εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή;

Την Παρασκευή 7/6 μεταξύ 14.00-18.00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Εσπερίδα για το Real Estate με τίτλο “Το σήμερα και το αύριο της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα” κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθούν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες από σημαντικούς φορείς της αγοράς αλλά και πανεπιστημιακούς. Θα παρακολουθούσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ομιλίες που αφορούν την εξέλιξη των τιμών των ακινήτων στην Ελλάδα καθώς και την φορολογία των ακινήτων που μας αφορά τόσο πολύ.

Info:

Στην AREXPO, συναντιούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι επαγγελματίες από τους κλάδους των ακινήτων, των επενδύσεων, των ασφαλειών και των κατασκευών. Στόχος της έκθεσης είναι η αλληλεπίδραση των εκθετών, των επαγγελματιών και των επισκεπτών, ενώ αποτελεί ευκαιρία για τους εκθέτες να αναδείξουν τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες, ερχόμενοι σε επαφή με επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί 7-9 Ιουνίου στην Helexpo (Μαρούσι).

Η ΑΤΗENS REAL ESTATE EXPO 2019 θα βρίσκεται στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO MAROUSSI, μέχρι και την Kυριακή 9/6

Για περισσότερες πληροφορίες: www.arexpo.gr
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα