Ο Σουηδός με επίδομα αναπηρίας λόγω χέβι μέταλ αποκλειστικά στο NEWS 247

Ο Σουηδός με επίδομα αναπηρίας λόγω χέβι μέταλ αποκλειστικά στο NEWS 247

Ο Ρότζερ Τούλγκρεν, ο Σουηδός που προσπαθεί να αποδείξει πως ο εθισμός του στη μουσική αποτελεί αναπηρία μίλησε για το "πρόβλημά" του στο Νews247.gr. Διαβάστε γιατί θα αρνούνταν 1 εκατομμύριο δολάρια, το αγαπημένο του ελληνικό συγκρότημα, πως προσπάθησε να τον δελεάσει ένα πρώην αφεντικό του και ποια ήταν η μοναδική φορά εδώ και 10 χρόνια που δεν άκουσε χέβι μέταλ! (Pics)

Κείμενο: Γιάννης Γεωργόπουλος

Τα πάντα στη ζωή του Ρότζερ Τούλγκρεν περιστρέφονται γύρω από το χέβι μέταλ. Ο εθισμός του στη συγκεκριμένη μουσική δεν έχει προηγούμενο. Ακόμη και οι επιστήμονες σηκώνουν ψηλά τα χέρια στην περίπτωση του.

Το πρόβλημα του 42χρονου Σουηδού διαγνώστηκε και επίσημα από το κράτος καταφέρνοντας έτσι να αποκτήσει προνόμια λόγω ανικανότητας να εργαστεί. Αρχικά του καταβάλλονταν με μορφή επιδόματος το  20% του μισθού του.

Το ζητούμενο είναι πως ο ορκισμένος metalhead θα μπορούσε να πειθαρχήσει αφήνοντας στην άκρη τις “σειρήνες” της αγαπημένης του μουσικής προκειμένου να εργαστεί.

Ο Τούλγκρεν έχει επισκεφθεί ήδη 3 ψυχολόγους για να βεβαιώσουν την “αρρώστια” του με τη χέβι μέταλ μουσική. Είναι χαρακτηριστικό πως πέρυσι παρακολούθησε δια ζώσης 300 συναυλίες!

Υπό αυτές τις συνθήκες η εργασία αποτελεί όνειρο απατηλό. Για να εξασφαλίσει τα προς το ζην ο Σκανδιναβός μουσικόφιλος πλένει πιάτα σε εστιατόριο του Χέσλεχολμ.

Το νέο του αφεντικό δείχνει να αφουγκράζεται το πρόβλημα του. Του χορηγεί ρεπό προκειμένου να εξασκεί το αγαπημένο του χόμπι (συναυλίες), ενώ ακούει τα άλμπουμ του Ozzy Osbourne στη διαπασών.

Ο Ρότζερ Τούλγκρεν, ο οποίος εδώ και 10 χρόνια προσπαθεί να αποδείξει πως ο εθισμός του στο χέβι μέταλ συνιστά ουσιαστικά αναπηρία μίλησε αποκλειστικά στο News247.gr για την ασυνήθιστη ιστορία του.

“Η metal μουσική σημαίνει τα πάντα για μένα. Είτε πρόκειται για κάτι διασκεδαστικό και χαρούμενο ή κάτι λυπηρό πάντα θα υπάρχουν τραγούδια για να σε εκφράζουν και να τα μοιράζεσαι με φίλους”.

Ο Τούλγκρεν παραδέχεται πως την τελευταία δεκαετία ήταν ελάχιστες οι μέρες που έκανε αποχή από την αγαπημένη του μουσική.

“Νομίζω πως μόνο 1 ή 2 μέρες την τελευταία δεκαετία δεν άκουσα metal μουσική. Η μία μέρα ήταν στον θάνατο της μητέρας μου όπου έπαιξα την μουσική της”.

Όπως τονίζει επιχείρησε να “απεξαρτηθεί” από τον εθισμό του δίχως επιτυχία.

“Έχω προσπαθήσει να ελαττώσω τον εθισμό μου όμως δεν τα κατάφερα. Υπάρχουν πολλές μέταλ εντολές στον εγκέφαλο μου”.

Για τους οπαδούς του σκληρού ήχου ο Σουηδός είναι ένας ήρωας. Δεν αποκλείεται πλέον η “αναπηρία” του να αποτελέσει δεδικασμένο.

“Μέσα από την metal καρδιά μου ελπίζω πως άνοιξα τον δρόμο και για άλλους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα προκειμένου να δικαιωθούν” λέει χαρακτηριστικά στο News247.gr.

Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου

Ακόμη και 1 εκατομμύριο δολάρια να προσφέρει κάποιος στον  42χρονο Σκανδιναβό προκειμένου να κάνει αποχή για ένα χρόνο από το χέβι μέταλ δεν θα καταφέρει να τον δελεάσει.

“Ένα εκατομμύριο δολάρια είναι πολλά λεφτά, όμως για να αντέξω ένα χρόνο θα πρέπει να μεταφέρουν σε νοσοκομείο και να με κλειδώσουν εκεί. Η απάντηση μου είναι λοιπόν όχι”.

Τα χρόνια πέρασαν όμως όπως αποκαλύπτει ο αθεράπευτος οπαδός των Black Sabbath συνεχίζει να ακούει με το ίδιο πάθος τα αγαπημένα του κομμάτια και όχι μόνο.

“Μπορώ να πω πως ακούω με το ίδιο πάθος που άκουγα μουσική και πριν 20 χρόνια. Αυτό συμβαίνει γιατί κυκλοφορούν περισσότερα metal cd’s τα οποία ακούω”.

Η αξέχαστη συναυλία

Ο Τούλγκρεν εξηγεί στο News247.gr ποιοι καλλιτέχνες αποτελούν τα ινδάλματα του αλλά και την απόπειρα που έκανε να συναντήσει τον “θρυλικό” Ozzy Osbourne.

“Οι ήρωες μου είναι οι Ozzy Osbourne, Randy Rhoads, Black Sabbath και Accept. Yπάρχουν όμως και πολλές άλλες μπάντες νέες και παλιές που μου άρεσαν. Η συναυλία που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι του Ozzy Osbourne στην Κοπεγχάγη. Στεκόμουν στην ουρά προκειμένου να μπω μέσα και είδα μία πόρτα από πίσω να ανοίγει.

Με φώναξαν να πιω μία μπίρα. Βρισκόμουν για περίπου μισή ώρα μόνος μου με το crew που εργαζόταν εκεί. Δεν συνάντησα τον Ozzy, είδα όμως άλλους καλλιτέχνες”.

Η σχέση του με τους εργοδότες

Αρκετοί ήταν οι εργοδότες του που κατέβαλαν προσπάθειες προκειμένου οι ήχοι από τις ηλεκτρικές κιθάρες και τα ντραμς να μην φλερτάρουν με το… κάψιμο των ηχείων.

“Ήταν ένας εργοδότης στον οποίο δεν άρεσε η metal μουσική. Έτσι ήθελε να μου αγοράσει ένα mp3 player και να συνεχίσω να δουλεύω ακούγοντας την μουσική αθόρυβα, όμως αρνήθηκα”.

Ο συμπαθής μουσικόφιλος ανάμεσα στις προτιμήσεις τους συμπεριλαμβάνει και μία ελληνική μπάντα.

“Από την Ελλάδα μου αρέσουν οι Archofire. Επίσης υπάρχουν και άλλες μπάντες που έχω σε cd όμως δεν τις θυμάμαι τώρα”.

Ο Τούλγκρεν, ο οποίος εκτός των άλλων είναι μέλος της χέβι μέταλ μπάντας Papa Midnite στέλνει το δικό του μήνυμα στους Έλληνες λάτρεις του ροκ.

“Σε ευχαριστώ για την συνέντευξη και να θυμάσαι το metal είναι ένα κομμάτι της ζωής σου που δεν μπορείς να αποχωριστείς. Διατηρήστε ζωντανή την πίστη σας στο ροκ, καλή χρονιά σε όλους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα