Τα παράδοξα της δικαιοσύνης: Καταδικάστηκε, απελάθηκε και ταυτόχρονα καταζητείται

Τα παράδοξα της δικαιοσύνης: Καταδικάστηκε, απελάθηκε και ταυτόχρονα καταζητείται

Η απίστευτη και όμως αληθινή ιστορία μίας αλλοδαπής στη Ρόδο, η οποία συμπεριλήφθηκε στη λίστα των ανεπιθύμητων ατόμων και απελάθηκε ενώ την ίδια ώρα εκκρεμούσε εις βάρος της ένταλμα σύλληψης

Στα παράδοξα της ελληνικής δικαιοσύνης συμπεριλαμβάνεται η υπόθεση μιας υπηκόου Αλβανίας, σε βάρος της οποίας εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης και ερήμην καταδίκες και παρά το γεγονός ότι επεδίωκε να παραμείνει στη χώρα, έχει απελαθεί και ταυτόχρονα καταζητείται.

Η γυναίκα, που διέμενε στη Ρόδο, μετείχε ως ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια σε διάφορες επιχειρήσεις (παροχή κατασκευαστικών υπηρεσιών, ψητοπωλεία, οινομαγειρεία κ.α.), από τις οποίες διακινήθηκαν από το 2004 έως το 2007 πλαστά και εικονικά τιμολόγια αξίας 2.203.000 ευρώ. Το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου την καταδίκασε ερήμην σε κάθειρξη 7 ετών, με τον ανακριτή να εκδίδει ένταλμα σύλληψης της.

Όλα αυτά σε επίπεδο ποινικής αξιολόγησης γιατί τα διοικητικά δικαστήρια είχαν διαφορετική άποψη. Το 1997 η γυναίκα είχε υποβάλει αίτηση για χορήγηση άδειας παραμονής, εκμεταλλευόμενη την αλλαγή του νομοθετικού καθεστώτος για τη νομιμοποίηση παρανόμως διαμενόντων στην χώρα. Από τότε η άδεια διαμονής της ανανεωνόταν κανονικά έως το 2009, όταν της ζητήθηκε να προσκομίσει διάφορα δικαιολογητικά στην εφορία. Κάτι που ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει, καθώς υπήρξε απαγόρευση χορηγήσεως οποιοδήποτε φορολογικού πιστοποιητικού και εγγράφου εξαιτίας των κατηγοριών που εκκρεμούσαν εις βάρος της για την έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Το 2010 μετά από εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα, διαπιστώθηκε ότι η άδεια παραμονής της είχε λήξει και ότι δεν διέθετε την ειδική βεβαίωση καταθέσεως της αίτησης για ανανέωση της άδειας διαμονής της. Έτσι συνελήφθη και μετά από επεισόδιο που είχε με αστυνομικούς στα κρατητήρια, οδηγήθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, το οποίο την καταδίκασε σε φυλάκιση 1 έτους και χρηματική ποινή 150 ευρώ. Άσκησε έφεση, η οποία απορρίφθηκε και στη συνέχεια απελάθηκε, μπαίνοντας μάλιστα και στον εθνικό κατάλογο ανεπιθύμητων ατόμων, ως επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Από τότε καταζητείται...

Πληροφορίες από dimokratiki.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network