Έφαγαν πόρτα οι τροϊκανοί

Πορεία και συγκεντρωση εργαζόμενων στις Οικονομικές Υπηρεσίες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση περικύκλωσε το Υπουργείο Οικονομικών κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Υπουργού Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλου,Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011  (EUROKINISSI)
Πορεία και συγκεντρωση εργαζόμενων στις Οικονομικές Υπηρεσίες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση περικύκλωσε το Υπουργείο Οικονομικών κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Υπουργού Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλου,Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Να αποχωρήσουν από το υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκαν αξιωματούχοι της τρόικας. Οι εργαζόμενοι, μόλις τους εντόπισαν, τους ζήτησαν να φύγουν, φωνάζοντας "Go, go" (Vid)

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν νωρίτερα στο υπουργείο Οικονομικών, με δύο χαμηλόβαθμα στελέχη της τρόικας που επρόκειτο να συναντηθούν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μένουν εκτός υπουργείου.

Οι εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί εκεί από νωρίς το πρωί, αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα της  κυβέρνησης που τους αναγκάζουν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μόλις αντιλήφθηκαν τους δύο τροϊκανούς άρχιζαν να τους φωνάζουν "Go,go!" ζητώντας τους να αποχωρήσουν.

Μην έχοντας άλλη επιλογή, οι αξιωματούχοι έφυγαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στο προαύλιο του κτιρίου και να εμποδίσουν τα στελέχη της τρόικας να εισέλθουν στο κτίριο για να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών.

Σε περίπου εκατό ανέρχονται οι εργαζόμενοι που έχουν συγκεντρωθεί μέσα στο υπουργείο και ακόμα εκατό στην είσοδο, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.

Υπό κατάληψη τελούν και τα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Οικονομίας, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεντρώσεις υπάρχουν και στο παράρτημα του υπουργείου Εργασίας, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ έληξαν οι καταλήψεις στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στα υπόλοιπα υπουργεία και υπηρεσίες που τελούν υπό κατάληψη, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ έχει διατυπωθεί και η πρόταση να παραταθούν, ώστε η διάρκειά τους να συμπεριλάβει χρονικά και τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι σε όσα υπουργεία δεν βρίσκεται σε εξέλιξη κατάληψη, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να αποφασίσουν για καταλήψεις.

"Οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα [Πέμπτη] που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα.

Οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους απαντούν με ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι από σήμερα ξεκινάει αγώνας χωρίς υποχωρήσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής", σημειώνεται.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς, τονίζει με ανακοίνωσή του τον συμβολικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων.

"Δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι "δεν πάει άλλο", καθώς οι εργαζόμενοι στη χώρα μας και περισσότερο οι εργαζόμενοι του Δημοσίου, έχουν σηκώσει τα μέγιστα των βαρών. Οι συνολικές απώλειες και μετά τη νέα μείωση κατά 20% που προωθείται με το νέο μισθολόγιο, υπερβαίνουν το 50%", αναφέρει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ο οποίος υποστηρίζει, ότι "τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται είναι άδικα και αναποτελεσματικά, αφού οδηγούν σε αύξηση της ανεργίας και σε μεγαλύτερη ύφεση.

"Είναι μύθος τα όσα αναφέρονται για το υψηλό μισθολογικό κόστος του Δημοσίου το οποίο είναι από τα χαμηλότερα μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ", σημειώνει, τονίζοντας ότι ο αγώνας της ΑΔΕΔΥ δεν αφορά αποκλειστικά τους μισθούς. "Οι πολίτες έχουν δικαίωμα σε προσβάσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα, ο οποίος επιβάλλεται να παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο".

Το απόγευμα, στις 18:00, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Αργότερα στο Σύνταγμα, η ΠΟΣΠΕΡΤ και ενώσεις εργαζομένων των φορέων του Δημοσίου από τους οποίους ξεκινά η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, οργανώνουν συναυλία με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν εικοσιτετράωρες απεργίες στις 5 και 19 Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπαράζ καταλήψεων στα υπουργεία

SHARE:

24Media Network