Αεροπορική σύνδεση Ομάν – Αθήνας

Αεροπορική σύνδεση Ομάν – Αθήνας

Για πρώτη φορά θα συνδεθεί το αεροδρόμιο της Αθήνας, με το Ομάν, από τον Ιούνιο του 2019.

Η τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας, το ελκυστικό “πρόσωπο” που έχει διεεθνώς, και οι ευκαιρίες που προσφέρει για αεροπορική σύνδεση, προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Oman Air, του εθνικού αερομεταφορέα του Σουλτανάτου του Ομάν.

Η Αθήνα, λοιπόν, είναι ο νέος προορισμός που θα πετάξει η Oman Air από τον Ιούνιο του 2019, με καθημερινή συχνότητα όλο τον χρόνο.

Η σύνδεση της Μουσκάτ, πρωτεύουσας του Ομάν, με την Αθήνα, θα γίνεται με το νέο αεροσκάφος Boeing 737 MAX.

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι και ευτυχείς που προσθέτουμε την Αθήνα στο ταχέως αναπτυσσόμενο δίκτυό μας, το πρώτο από τα πολλά νέα δρομολόγια που θα ξεκινήσουν το 2019. Το Ομάν έχει ισχυρές διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα και η εισαγωγή αυτής της νέας πτήσης σίγουρα θα συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων ακόμη περισσότερο . Το νέο δρομολόγιο θα επιτρέψει επίσης στους ταξιδιώτες της Oman Air να εξερευνήσουν μια αξιοθαύμαστη πόλη με έναν αρχαίο πολιτισμό, γεμάτο ιστορία και καταπληκτικά τοπία,» ανέφερε ο Eng. Ο Abdul Aziz Al Raisi, διευθύνων σύμβουλος της Oman Air

Η πτήση της Oman Air με κωδικό WY 191, θα αναχωρεί από το Μουσκάτ στις 14:45 και θα φτάνει στην Αθήνα στις 19:50. Η πτήση επιστροφής θα αναχωρεί από την Αθήνα στις 00:20 και θα φτάνει στη Μουσκάτ στις 06:35. Η διάρκεια της πτήσης είναι περίπου πέντε ώρες.

«Είναι μεγάλη είδηση για τους ταξιδιώτες που θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την Αθήνα και τη Μουσκάτ, δύο ιστορικούς και συναρπαστικούς προορισμούς. Επιπλέον, αποτελεί σημαντική εξέλιξη που ενισχύει τη διασύνδεση των Αθηνών με στρατηγικές αγορές. Δεσμευόμαστε να στηρίξουμε τον νέο μας εταίρο για μια πολύ επιτυχημένη παρουσία στην αγορά της Αθήνας,» τόνισε ο Δρ Γιάννης Παράσχης, διευθύνων σύμβουλος του Αερολιμένα Αθηνών.

Καταλήγοντας, η Oman Air πραγματοποιεί σήμερα ένα πρόγραμμα επέκτασης του στόλου και του δικτύου της, που θα της επιτρέψει να λειτουργεί έως και 70 αεροσκάφη σε περίπου 60 προορισμούς έως το 2022. Ο στόλος της Oman Air αποτελείται από τέσσερα αεροσκάφη Boeing 787-8, τέσσερα 787-9 Dreamliners, έξι Airbus 330-300, τέσσερα Airbus 330-200, πέντε Boeing 737-900, 21 Boeing 737-800, τέσσερα Embraer 175 και τρία 737 MAX. Μέχρι το τέλος του 2018, η Oman Air θα έχει παραλάβει πέντε νέα αεροσκάφη MAX και τρία 787-9 που θα αυξήσουν τον στόλο, συνολικά στα 51 αεροσκάφη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα