Δρακόλιμνη-Πάπιγκο: Το Game of Thrones σκηνικό που μαγεύει τους πάντες

Δρακόλιμνη-Πάπιγκο: Το Game of Thrones σκηνικό που μαγεύει τους πάντες

Αποτελεί πολυσύχναστο ορειβατικό προορισμό και είναι γνωστή για τους αλπικούς Τρίτωνες που φιλοξενεί στα νερά της. Η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με τα πόδια.

Ένα από τα πια εντυπωσιακά τοπία στην Ελλάδα κρύβεται στης κορυφές της Ηπείρου. Εδώ όμως κανένας σκηνοθέτης και κανένα οπτικό εφέ δεν χρειάζεται για να σας καθηλώσει.

Σκηνικό που θυμίζει πραγματικά, τα τοπία του Game of Thrones. Άλλωστε το όνομα Δρακόλιμνες, πού αλλού θα μπορούσε να παραπέμπει;

Τέσσερις ώρες περπάτημα. Τόσες απέχει το ομορφότερο τοπίο της Ελλάδας από τον πολιτισμό. Σε κάθε περίπτωση όμως το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη:

ADVERTISING

Με το όνομα Δρακόλιμνη αναφέρονται οι αλπικές λίμνες που σχηματίζονται κυρίως σε βουνά της Ηπείρου. Η μία δρακόλιμνη βρίσκεται σε αλπικό λιβάδι της Τύμφης, σε υψόμετρο 2.050 μ., ΒΔ της κορυφής Πλόσκος (2.377 μ.), ΒΑ της κορυφής Αστράκας (2.436 μ.), Ν της μονής Στομίου από την οποία απέχει 3,5 ώρες και ΔΒΔ της κορυφής Γκαμήλα (2.497 μ.) η οποία είναι και η υψηλότερη κορυφή της Τύμφης. Αποτελεί πολυσύχναστο ορειβατικό προορισμό και είναι γνωστή για τους αλπικούς Τρίτωνες που φιλοξενεί στα νερά της. Η λίμνη απέχει 1 ώρα πεζοπορίας από το οργανωμένο καταφύγιο στο διάσελο της Αστράκας και 4 ώρες πεζοπορίας από το Μικρό Πάπιγκο. Η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με τα πόδια.

Η επιστήμη τις θεωρεί ως απομεινάρια παγετώνων ενώ η παράδοση ως κατοικίες δράκων που τσακώνονται μεταξύ τους, πετώντας ο καθένας βράχους εναντίον του αντιπάλου του στο απέναντι βουνό.

Συμπαραγωγή βίντεο: Up Drones & Drone Scanner

Μουσική: VIC

Τίτλος: Ζβάρα

Πηγή: 

Up Drones

SHARE:

24Media Network