Η Ολυμπία όπως λίγοι τη γνωρίζουν

Η Ολυμπία όπως λίγοι τη γνωρίζουν

Απολαύστε μια πτήση πάνω από λιγότερο γνωστά σημεία της ευρύτερης περιοχής της Ολυμπίας. Οι παραλίες των ιστορικών "Άγιων Τόπων" από ψηλά, όπως δεν τις έχετε ξαναδεί.

Βρισκόμαστε στα πέριξ του πιο δοξασμένου ιερού της αρχαίας Ελλάδας. Η Ολυμπία ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι τελούνταν στο πλαίσιο των Ολυμπίων, της πιο σημαντικής εορτής των Ελλήνων κατά το μεγαλύτερο διάστημα της αρχαιότητας. Ένας τόπος με μεταφυσική ενέργεια που περιβάλλεται από μια σπάνια φυσική ομορφιά.

Λίγο μετά τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ο επισκέπτης μπορεί να βρεθεί στον μεγάλο κόλπο με τις αμμώδεις παραλίες που ξεκινά από τη Σπιάτζα, περνά από Επιτάλιο και Σαμικό και φτάνει μέχρι τον Καϊάφα και τα λουτρά του.

Παρακάτω στο βίντεό μας εμφανίζονται κατά σειρά: Λουτρά Καϊάφα, παραλία Κακόβατος, παραλία Νεοχωρίου.

Απολαύστε την πτήση του haanity:

Οι Ιαματικές Πηγές Καϊάφα, είναι ονομαστά λουτρά από την αρχαιότητα και περιλαμβάνουν δύο πηγές, των Ανιγρίδων Νυμφών και του Γερανίου ή των Ατλαντίδων Νυμφών. Αναβλύζουν σε σπήλαια στους πρόποδες του Όρους Λαπίθα, (το σπήλαιο των Ανιγρίδων Νυμφών το μεγαλύτερο και το Γεράνιο άντρο το μικρότερο, κατοικίες νυμφών κατά την αρχαιότητα) στην ανατολική όχθη της λιμνοθάλασσας Καϊάφα. Οι φωτιές του 2008 έπληξαν σημαντικά το οικοσύστημα. Η παραλία είναι πολύ πλατιά, με λευκά κρινάκια που φυτρώνουν στην άμμο, ενώ στην απέναντι πλευρά του δρόμου βρίσκεται η λίμνη του Καϊάφα και οι εγκαταστάσεις των ιαματικών λουτρών που προαναφέραμε.

Φέτος επαναλειτούργησαν τα ιαματικά λουτρά που ανήκουν στην ΕΤΑΔ Α.Ε. Τα νερά των λουτρών κυμαίνονται σε θερμοκρασία 32-34ο °C και το υδροθεραπευτήριο λειτουργεί με δύο φυσικές πισίνες (σπηλιές) και 20 ατομικούς λουτήρες.

Η παραλία του Κακόβατου είναι συνέχεια του ομώνυμου χωριού 5 χλμ. από τη Ζαχάρω, 8 χλμ από τη λίμνη του Καιάφα, και 34 χλμ από τον Πύργο. Η μεγάλης έκτασης αμμώδης παραλία συγκεντρώνει πλήθος κόσμου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω της καθαρότητας των νερών της φυσικής ομορφιάς του περιβάλλοντος.

Η παραλία του Νεοχωρίου βρίσκεται μετά τον Κακόβατο και πριν το Γιαννιτσοχώρι. Ο Κακόβατος είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται στο κέντρο του Κυπαρισσιακού Κόλπου, τρία χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζαχάρως και περιβάλλεται από τα χωριά Σχίνοι ή Μπισχίνι, Καλίδονα, Ανήλιο και Νεοχώρι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα