Road Trips: 5 +1 προορισμοί για να ταξιδέψεις οδικώς μέσα στις γιορτές

Road Trips: 5 +1 προορισμοί για να ταξιδέψεις οδικώς μέσα στις γιορτές

Γιατί πολλές φορές το ζήτημα δεν είναι μόνο ο προορισμός, αλλά το πώς επιλέγεις να φτάσεις σε αυτόν. Κοινώς, το ταξίδι.

Διανύουμε την εποχή που όλα γίνονται πολύ πιο εύκολα -σε σχέση τουλάχιστον με το πρόσφατο παρελθόν. Ακόμα και τα ταξίδια είναι θέμα μερικών “κλικ” καθώς η τεχνολογία σου δίνει τη δυνατότητα μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα να διαλέξεις πτήση, ξενοδοχείο, δραστηριότητες και να οργανώσεις το ταξίδι σου. Δεν σε πιάνει όμως μια νοσταλγία μερικές φορές να ζήσεις κάτι άλλο; Μια διαφορετική εμπειρία; Δεν σε συναρπάζει η σκέψη να ξαναζήσεις το feeling  που είχες παιδί όταν έμπαινες στο αμάξι των γονιών σου κι ακόμη και μια μικρή διαδρομή έμοιαζε με περιπέτεια;

Γιορτές έρχονται, μια βόλτα τη θέλουμε, έστω ένα μικρό τριήμερο! Πέρα από τα κλασσικά, αυτές τις γιορτές δοκίμασε κάτι διαφορετικό: Ένα ταξίδι με λεωφορείο. Αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε "εκδρομή". Να δεις στη διαδρομή μέρη που θα σε παραξενέψουν. Ανθρώπους διαφορετικούς. Να έχεις το χρόνο να τους γνωρίσεις. Να μιλήσεις, να κάνεις παρέα, να έχεις να μοιραστείς αναμνήσεις. Να μη σε περιμένει το ταξί στο αεροδρόμιο, ο ξεναγός σου να είναι άνθρωπος κι όχι το google maps.

ADVERTISING

Εμείς σου προτείνουμε 5 road trips που μπορείς στις γιορτές να δοκιμάσεις, και να ζήσεις την εμπειρία μιας οργανωμένης εκδρομής!

Βελιγράδι

Road Trips: 5 +1 προορισμοί για να ταξιδέψεις οδικώς μέσα στις γιορτές

Ανάμεσα σε δυο ποτάμια, Παλιά και Νέα πόλη θα σε εντυπωσιάσουν. Δυο αιώνες πίσω η μία, μεταπολεμική και βιομηχανική η άλλη. Γενέτειρα του Tesla, μπορείς να δεις τι έκανε ο άνθρωπος αυτός για εμάς, και πώς θα είμαστε χωρίς αυτόν. Πόλη ιστορική και με ελληνική αξία. Στο Kalemegdan φυλακίστηκε κι απαγχονίστηκε ο Ρήγας. Πιο κάτω η Knez Michailova θυμίζει Ερμού στην Αθήνα. Αθήνα (και μάλιστα Πλάκα) θυμίζει και η Scadarlia. Το φαγητό μπορεί να μην μας έχει εντυπωσιάσει (θα έλεγα πως δεν υπάρχει ταυτότητα στις γεύσεις) αλλά είναι μια μίξη οθωμανικής και αυστρουγγαρέζικης κουζίνας. Για τη διασκέδαση όμως, δε θέλω κουβέντα: Τα splav είναι πλωτές εξέδρες στο Δούναβη και φιλοξενούν bar, εστιατόρια και club -κυρίως βέβαια το καλοκαίρι. Διάσπαρτα μέσα στην πόλη θα βρεις πολλά ακόμη μπαράκια, αλλά και μεγάλα club  που θυμίζουν Ελλάδα της χρυσής εποχής! Αν και από την Αθήνα είναι λίγο μακριά, αξίζει να το δοκιμάσεις!

Βουκουρέστι

Road Trips: 5 +1 προορισμοί για να ταξιδέψεις οδικώς μέσα στις γιορτές

Τα μνημόνια και το ΔΝΤ δεν είναι τα μόνα που μας ενώνουν με τη Ρουμανία. Έντονο ελληνικό στοιχείο στα αξιοθέατα, επιφανείς Έλληνες της εποχής πριν και μετά την επανάσταση δραστηριοποιήθηκαν και εδώ, και πέρα από όλα έχουμε και τα ίδια γούστα στη διασκέδαση. Πόλη σχετικά φτηνή στο φαγητό και στο ποτό, αρχίζει κι έχει πιο σύγχρονη μορφή τα τελευταία χρόνια. Αλλά σε μια τέτοια εκδρομή, δεν κοιτάς μόνο το βασικό προορισμό. Μια βόλτα στο Brasov,  και μια επίσκεψη στο κάστρο του Δράκουλα, είναι ένας παραπάνω λόγος να κάνεις το συγκεκριμένο ταξίδι και μάλιστα οδικώς.

Βουδαπέστη

Road Trips: 5 +1 προορισμοί για να ταξιδέψεις οδικώς μέσα στις γιορτές

Εδώ ανεβαίνουμε κατηγορία. Πλούσια ιστορία, επιβλητικά κτίρια, εξαιρετικό φαγητό και άπειρες δραστηριότητες και εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις. Ιστορικές γέφυρες, ένα μαγευτικό ποτάμι με την καλύτερη ίσως κρουαζιέρα στην Ευρώπη. Η πόλη σε μαγεύει, ειδικά κάνοντας βόλτα στο Δούναβη την ώρα που ανάβουν τα  φώτα.. Μεσαιωνική και σύγχρονη, ιστορική και μοντέρνα. Οικονομική σε όλα και με το καλύτερο ίσως value for money σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Μια επίσκεψη στα παραδουνάβια χωριά θα σε κάνει να νοιώσεις το μεσαιωνικό παραμύθι, ενώ δεν πρέπει να παραβλέψεις μια επίσκεψη σε κάποιο από τα θερμά λουτρά  αλλά και στο παγοδρόμιο. Η παρουσία ξεναγού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην πόλη, θα σε κάνει να καταλάβεις γιατί πρέπει να επιλέξεις την εμπειρία ενός οδικού ταξιδιού.

Κωνσταντινούπολη

Road Trips: 5 +1 προορισμοί για να ταξιδέψεις οδικώς μέσα στις γιορτές

Ότι και να πεις είναι λίγο! Θέλεις συγκίνηση; Αγιά Σοφιά και Πατριαρχείο θα σε κάνουν να νοιώσεις έντονα συναισθήματα. Ο Βόσπορος θα σε μαγέψει. Τα στενά γύρω από το Καπαλί Τσαρσί μυρίζουν Ανατολή. Η Istiklal θυμίζει σύγχρονη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Το φαγητό μυρίζει παντού. Πλανόδιοι, πανέρια, πάγκοι, παζάρια φωνές, φώτα. Ζωντάνια… Ακόμη κι η στάση στη διαδρομή μέχρι να φτάσεις, πριν την Κεσσανη θα σε βάλει στο κλίμα. Θα φας κεφτεδακια με γιαούρτι για πρωινό κι ας μην το έχεις ξανακάνει. Θα δοκιμάσεις ναργιλέ. Θα δεις άντρα χανούμη να χορεύει όπως δεν είχες φανταστεί ποτέ. Θα δοκιμάσεις καυτερά και θα σου αρέσουν. Θα ζήσεις.. όλη τη μέρα ακόμη και μέσα στην κίνηση με το λεωφορείο να πηγαίνει σημειωτών. Δεν θα είσαι τουρίστας, θα είσαι μια μεγάλη παρέα που θα έχει τον επικεφαλής (ξεναγό) να σε μυεί στα πάντα. Αυτό δεν το χάνεις...

Παμπόροβο

Road Trips: 5 +1 προορισμοί για να ταξιδέψεις οδικώς μέσα στις γιορτές

Για λάτρεις του σκι, μόνο! Δεν θα βρεις να κάνεις κάτι άλλο, αλλά αυτός είναι κι ο σκοπός που θα μπεις στη λογική μιας τέτοιας εκδρομής. Φορτώνεις τα πάντα στο λεωφορείο, ακόμη και την οικογένεια. Δεν θες αλυσίδες και τα σχετικά. Δεν έχεις μετακινήσεις, αφού τα lift ξεκινάνε μέσα από το ξενοδοχείο. Έχεις κοινά ενδιαφέροντα κι ανταλλάσσεις εμπειρίες με ανθρώπους που ταξιδεύουν για τον ίδιο σκοπό. Απολαμβάνεις τη διαδρομή, βγάζεις φωτογραφίες, μιλάς, γίνεσαι μια παρέα. Δε σε νοιάζει αν κάνεις και δυο ώρες παραπάνω. Χριστούγεννα ή τέλος πάντων εκεί γύρω, είναι όλα τα λεφτά...

Σόφια

Road Trips: 5 +1 προορισμοί για να ταξιδέψεις οδικώς μέσα στις γιορτές

Αν νομίζεις πως μιλάμε για μια πρώην ανατολική πρωτεύουσα όπως πολλοί το έχουν στο μυαλό τους, μάλλον κάνεις λάθος. Έχει αρκετά να δεις, περισσότερα να ψωνίσεις, να κάνεις τις βόλτες σου και να έχεις κι ελεύθερο χρόνο. Να διασκεδάσεις, να γνωρίσεις κόσμο, να κάνεις νέες παρέες. Αν είσαι κι από Βόρειο Ελλάδα, λίγες μόνο ώρες στο λεωφορείο από Θεσσαλονίκη δε θα σε ταλαιπωρήσουν. Ίσα ίσα το αντίθετο!

Αν θέλεις να μάθεις και το πώς θα τα κάνεις όλα αυτά, δες εδώ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: 18-24
SHARE:

24Media Network