Τέρμα στο δίλημμα φτηνό αεροπορικό ή φτηνό ξενοδοχείο

Τέρμα στο δίλημμα φτηνό αεροπορικό ή φτηνό ξενοδοχείο

Και γιατί να μην τα έχεις και τα δύο; Απλά πρέπει να ξέρεις πού τα ψάχνεις

Με αφορμή τις πρόσφατες εμπειρίες πολλών από εμάς με τις ακυρωμένες πτήσεις της Ryan Air, έχει ανοίξει η συζήτηση του κατά πόσο αξίζουν πράγματι τα φτηνά αεροπορικά που μπορεί να βρει κανείς, λαμβάνοντας υπ’όψιν μας και το ρίσκο του ότι συνήθως πρέπει να τα κλείσει αρκετά νωρίς. Το ίδιο θα μπορούσε να πει κανείς και για μια αντίστοιχη προσφορά σε ξενοδοχείο, που το κλείνεις μεν βιαστικά γιατί το βρήκες σε καλή τιμή, όταν όμως εκ των υστέρων ψάχνεις πώς θα πας μέχρι εκεί, διαπιστώνεις πως τα μεταφορικά είναι στο Θεό!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Ξεκινάμε με την παραδοχή πως δεν είσαι ο τύπος που ταξιδεύει με μεθόδους προηγούμενης δεκαετίας: Ισόγειο τουριστικό σε κεντρικό σημείο της πόλης, με επιγραφή που παραπέμπει σε γαλακτοζαχαροπλαστείο άλλης εποχής, εξυπηρέτηση πελατών από μία κυρία ηλικίας 50 + που ο υπολογιστής μπροστά της λειτουργεί κι ως καθρέφτης, κατάλογος με τη μορφή περιοδικού των 80’s και προτεινόμενοι προορισμοί το Λουτράκι. Υπολογιστή άλλωστε έχεις και εσύ στο σπίτι, ξέρεις πότε μπορείς να πάρεις άδεια (δεν ζητάμε πρώτα άδεια και μετά ψάχνουμε..), έχεις μια σχετική ευελιξία στις ημερομηνίες, αρχίζεις λοιπόν την αναζήτηση.

Σκηνή 1η:

Ψάχνεις για αεροπορικά, ακτοπλοϊκά (το καλοκαίρι) και ξενοδοχείο. Ωπ! Να ‘το! Ρώμη στις τάδε του τάδε μήνα με τόσο! Ευκαιρία! Δυο διαθέσιμες θέσεις. Να το κλείσω. Και τσουπ, κάνεις την ντρίπλα και τα κλείνεις. Πριν προλάβει άλλος.

Σκηνή 2η:

– Μωρό μου, σου έχω έκπληξη! Βρήκα πάμφθηνα εισιτήρια για Λονδίνο (σου βγήκε “σφήνα” μια ακόμη καλύτερη προσφορά την ώρα που κοιτούσες τη Ρώμη) και τα έκλεισα! Θα περάσουμε τέλεια! Πέντε ολόκληρες μέρες. Να σκεφτείς για πέντε μέρες, τα βρήκα πιο φτηνά απ ότι αν πηγαίναμε μόνο το ΣΚ!

– Αχ μπράβο το κορίτσι μου (κούνια που με κούναγε…), πότε για να κανονίσω άδεια; (Σου σκάει την ημερομηνία…)

– Έλα να δούμε για ξενοδοχείο, να βρούμε κάτι στο κέντρο να πηγαίνουμε με τα πόδια για ψώνια.

Σκηνή 3η:

Κοιτάς ημερομηνία, ενθουσιάζεσαι! Κρυφό χαμόγελο μέσα σου, «Φίλε, πάνω στο final four έκλεισε, θα δούμε και την Αρειανάρα μετά από τόσα χρόνια σε final four».

Δεν ξέρω πόσες σκηνές χρειάζονται για να συνθέσουν μια «τραγωδία», αλλά από εδώ και μετά κλαίμε:

Ξενοδοχείο στο Λονδίνο με final four, στη Βαρκελώνη σε περίοδο έκθεσης, στο Παρίσι σε τουρνουά τένις, ακόμα και στη Μόσχα όταν έχει παρέλαση, θα βρεις με το κιάλι! Η γνωστή ατάκα «ε καλά, τόσα ξενοδοχεία, δε θα βρούμε ένα;» προηγείται απλά της «καλά για έναν ύπνο το θέλουμε» μέχρι να ξεστομίσεις το ελληνικότατο «Πολωνοί, μου θέλετε 200€ τη βραδιά επειδή έχει σύνοδο κορυφής στη Βαρσοβία».

Και όχι, δεν ξαναπερνάμε το κατώφλι του γνωστού τουριστικού πράκτορα με το “Τήνος κάθε Παρασκευή” στη βιτρίνα. Ούτε καθόμαστε να σημειώνουμε πού έχει φτηνό εισιτήριο στο πήγαινε, πού στο γύρνα, πού φτηνό ξενοδοχείο, αν έχει διπλό κρεβάτι τότε που είναι φτηνό και τα λοιπά. Αν ξέρεις τι θέλεις, μπορείς να το βρεις απλά σαν συνδυασμό υπηρεσιών. Ένα ολοκληρωμένο πακέτο, που πέρα από τα βασικά μπορεί να σου δώσει και πρόσθετες υπηρεσίες (όπως η μεταφορά από το αεροδρόμιο), και να δεις αν πραγματικά σε συμφέρει η τιμή και αν είναι μέσα στις δυνατότητές σου. Μεταφορά, διαμονή και extra υπηρεσίες. Χωρίς να ψάχνεις το καθένα ξεχωριστά, βλέποντας μήνα- μήνα σε ένα ημερολόγιο, πού θα βρεις την καλύτερη τιμή, θα δεις τις διαθεσιμότητες, την περιγραφή των ξενοδοχείων, τα πάντα.

Με μια απλή αναζήτηση από τον υπολογιστή σου!

Ναι υπάρχει και είναι ελληνικό! Είναι το 18-24 Travel, και μη σε τρομάζει το όνομά του! ΔΕΝ χρειάζεται να είσαι μέχρι 24 για να ταξιδέψεις! Πολύ περισσότερο όταν κλείνεις μεμονωμένο πακέτο διακοπών. Στην πραγματικότητα είναι μια προηγμένη μηχανή αναζήτησης, που μπορεί να σου δώσει ολοκληρωμένη λύση για το ταξίδι σου, χωρίς να πέφτεις στην παγίδα να αγοράζεις τη μια υπηρεσία φτηνά και την άλλη πανάκριβα. Με μια εύκολη και λειτουργική αναζήτηση, μπορείς να βρεις το πακέτο που σου ταιριάζει και να το κλείσεις.

Αν σου αρέσουν τα ταξίδια, δοκίμασε να δεις κι έναν διαφορετικό τρόπο να κλείσεις το ταξίδι σου.

Όσο νωρίτερα, τόσο φτηνότερα.

Κι αν δεν είσαι 18-24… θα γίνεις!



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα