Ανατριχίλα: Σαρώνει η ψηφιακή έκδοση του βιβλίου "Ο Αγών μου"

Ανατριχίλα: Σαρώνει η ψηφιακή έκδοση του βιβλίου "Ο Αγών μου"

Όσοι ντρέπονταν να αγοράσουν το "Mein Kampf" του Χίτλερ, βρήκαν τη λύση στο διαδίκτυο. Τι δείχνουν οι πωλήσεις

To Αντισημιτικό βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ "Ο Αγών μου"-"Mein Kampf"  έχει γίνει "Best seller" στην ψηφιακή του έκδοση στην Amazon και είναι μεταξύ των 20 κορυφαίων βιβλίων στα  iTunes.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Chris Faraone μια τέτοια αλματώδη αύξηση οφείλεται   στο ότι μπορεί να το διαβάσει κάποιος στο iPad ή το tablet του… διακριτικά, χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς.

Σύμφωνα με τη New York Daily News, υπάρχουν διαθέσιμα στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Internet Archive περίπου δώδεκα δωρεάν διαφορετικά e-book με το "Ο Αγών μου" μεταφρασμένο στα Αγγλικά, τα οποία αναγνώστες έχουν κατεβάσει το  τελευταίο διάστημα πάνω από 100.000 φορές.

Όσο αφορά οι  πωλήσεις του Mein Kampf σε έντυπη μορφή είναι αμελητέες. Σύμφωνα με τον Faraone "δεν θέλει κανένας να τον δουν να αγοράζει ένα χιτλερικό βιβλίο στο βιβλιοπωλείο, ούτε μπορεί να το αφήσει σε κοινή θέα στην βιβλιοθήκη του, ακόμη περισσότερο δε μπορεί να το διαβάσει στο μετρό. Αλλά ένα ψηφιακό βιβλίο δεν φαίνεται και μπορείς να το κρύψεις σε κάποιον φάκελο ή απλά να το κάνεις delete".

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις "50 αποχρώσεις του γκρι" όπου οι πωλήσεις της  ψηφιακής έκδοσης είναι πολλαπλάσιες εκείνων της έντυπης.

(Πηγή: New York Daily News)

SHARE:

24Media Network