Αποκλείουν την Huawei από τα δίκτυα 5G φοβούμενοι κατασκοπεία

Αποκλείουν την Huawei από τα δίκτυα 5G φοβούμενοι κατασκοπεία
Huawei 5G AP

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Βρετανία θέλει να αποκλείσει τον κινεζικό κολοσσό από την ανάπτυξη δικτύων τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς, φοβούμενη ότι οι Κινέζοι θα κατασκοπεύουν βρετανικές εταιρείες.

Νέα, υπό κατάρτιση σχέδια νόμου που άπτονται των ξένων επενδύσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αποκλείσουν τη Huawei, την κινεζική εταιρεία-κολοσσό των τηλεπικοινωνιών, από δημόσιες συμβάσεις για τεχνολογικά έργα που θεωρούνται ευαίσθητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, έγραψε χθες Παρασκευή η εφημερίδα The Sun.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο Λονδίνο εκφράζονται ανησυχίες ότι εάν επιτραπεί στη Huawei να συμμετάσχει στην ανάπτυξη υποδομών και δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G), οι μυστικές υπηρεσίες της Κίνας θα μπορούσαν να κατασκοπεύουν τους Βρετανούς ή να παρεισφρέουν σε συστήματα πληροφορικής βρετανικών εταιρειών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ και ο υπουργός Άμυνας Γκάβιν Γουίλιαμσον είναι ανάμεσα στα στελέχη της κυβέρνησης που ανησυχούν εντονότερα για την κινεζική εταιρεία, κατά το δημοσίευμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα