Apple event: Παρουσιάστηκαν τα Ipad Pro, Apple TV 4ης γενιάς και Apple Pencil!

Apple event: Παρουσιάστηκαν τα Ipad Pro, Apple TV 4ης γενιάς και Apple Pencil!

Πράγματα και θαύματα στο event της Apple. Έρχεται το Ipad Pro και ένα στυλό που θα τρελάνει κόσμο! Επανάσταση με το Apple Tv. Ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους

Το  iPad Pro, το νέο μεγαθήριο της σειράς των iPad με την χορταστική  οθόνη των 12.9 ιντσών, αποκαλύφθηκε επίσημα από την Apple, βάζοντας τέλος σε μια παραφιλολογία ετών.

Η Apple λανσάρει το  iPad Pro όχι ως ένα  υπερμέγεθες iPad αλλά ως μία νέα συσκευή με καινοτόμες λειτουργίες που το κατατάσσουν σε ένα άλλο επίπεδο σε σχέση με την υπόλοιπη σειρά iPad.

Η οθόνη των 12.9 ιντσών διαθέτει ανάλυση 2732 x 2048 pixels αγγίζοντας τα 5.6 εκατομμύρια pixels, περισσότερα και από αυτά του Retina MacBook Pro!

Ο επεξεργαστής 3ης γενιάς  64-bit A9X με τρομερά βελτιωμένες δυνατότητες σε σχέση με τον A8 πλέον ανταγωνίζεται και ξεπερνάει σε πολλές περιπτώσεις τις επιδόσεις των desktop PCs!

Apple event: Παρουσιάστηκαν τα Ipad Pro, Apple TV 4ης γενιάς και Apple Pencil!
Apple event: Παρουσιάστηκαν τα Ipad Pro, Apple TV 4ης γενιάς και Apple Pencil!

Το  iPad Pro διαθέτει  4 στερεοφωνικά ηχεία (2 στην επάνω πλευρά και 2 στην κάτω πλευρά της συσκευής) και ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης ήχου που μεταβάλει τις παραγόμενες συχνότητες ανάλογα με το πως το κρατάει ο χρήστης. Η αυτονομία του iPad Pro αγγίζει τις 10 ώρες.

Το πάχος του iPad Pro είναι 6.9mm, μόλις 0,8mm παχύτερο από το iPad Air 2 (6.1mm), ενώ το βάρος του είναι μόλις 0.71 γραμμάρια!

Παράλληλα με το iPad Pro η Apple ανακοίνωσε και μία νέα σειρά αξεσουάρ που πλαισιώνουν και απογειώνουν την παραγωγικότητα του νέου tablet:

Ένα Bluetooth Stylus με την ονομασία  Apple Pencil ($99) το οποίο διαθέτει ενσωματωμένους σένσορες για να αντιλαβάνεται την διαφορά μεταξύ πίεσης, αφής αλλά γωνίας επαφής με την οθόνη.

Apple event: Παρουσιάστηκαν τα Ipad Pro, Apple TV 4ης γενιάς και Apple Pencil!

Ένα  iPad Pro Keyboard με την ονομασία  Smart Keyboard ($169) που είναι ενσωματωμένο μέσα σε μία νέα θήκη προστασίας για το iPad Pro και τροφοδοτείται από τον νέο κονέκτορα που βρίσκεται στα πλάγια της συσκευής.

Τα διαθέσιμα χρώματα του iPad Pro ακολουθούν τις χρωματικές επιλογές του iPhone 6: Gold, Silver και Space Grey.

Οι διαθέσιμες χωρητικότητες του iPad Pro θα ξεκινήσουν από τα  32GB με τιμή τα  $799 για την έκδοση WiFi, $949 για την έκδοση των  128GB (WiFi) ενώ η έκδοση των  128GB WiFi + LTE κοστίζει  $1079

Τόσο το  iPad Pro όσο και τo  Smart Keyboard και το  Apple Pencil θα είναι διαθέσιμα για αγορά από τον  Νοέμβριο.

Ξεκινά ο "πόλεμος" με τις κονσόλες

Το πολυαναμενόμενο  Apple TV 4ης γενιάς παρουσιάστηκε επίσης με σωρεία νέων τεχνολογιών και χαρακτηριστικών που το διαφοροποιούν σε τεράστιο βαθμό από τα προγενέστερα μοντέλα Apple TV 3ης και 2ης γενιάς.

Η ολική μεταμόρφωση του  Apple TV 4 ξεκινάει από το νέο του λειτουργικό σύστημα (tvOS) το οποίο αποτελεί εξέλιξη του iOS και έχει γραφτεί από την αρχή με σκοπό να αποτελέσει μια πλατφόρμα οικιακής ψυχαγωγίας. Η “ψυχή” της πλατφόρμας είναι φυσικά το καλώς-το-και-ας-άργησε-μερικά-χρόνια  App store, που ανοίγει νέους ορίζοντες στην χρήση της συσκευής με την δυνατότητα εγκατάστασης  apps & games!

Η Apple έχει φροντίσει για την απροβλημάτιστη σύνδεση παιχνιδιών και εφαρμογών μεταξύ iOS (iPhone, iPad και iPod touch) και tvOS και τα πρώτα παιχνίδια και εφαρμογές που παρουσιάστηκαν ήδη είναι Universal με Cloud σύστημα αποθήκευσης της προόδου.

Το νέο τηλεχειριστήριο της συσκευής διαθέτει δύο φυσικά κουμπιά αλλά και touchpad παρόμοιο με το trackpad που συναντά κανείς στους φορητούς υπολογιστές της εταιρείας. Επιπλέον, διαθέτει δυνατότητα χειρισμού μέσω  κινήσεων, όπως στην παιχνιδοκονσόλα  Wii της  Nintendo!

Το νέο ασύρματο χειριστήριο χρησιμοποιεί τεχνολογία Bluetooth 4.0, έχει αυτονομία 3 μηνών (!) και η φόρτιση της επαναφορτιζόμενης μπαταρίας του πραγματοποιείται μέσω του γνωστού μας Lightning connector.

Όσον αφορά το User Interface, αυτό έχει υποστεί σαρωτικές αλλαγές με κυριότερη την ολική ενσωμάτωση της ψηφιακής βοηθού  Siri. Οι ομιλούντες την Αγγλική γλώσσα ή όποια άλλη γλώσσα κατανοεί το Siri*  -όχι η Ελληνική δεν είναι μία από αυτές δυστυχώς, τουλάχιστον όχι ακόμη- θα μπορούν πλέον να δίνουν φωνητικές εντολές απευθείας στο Apple TV.

Επίσης μέσω του Siri ο χρήστης μπορεί να ρωτήσει για πληροφορίες όπως σκορ από ματς, θερμοκρασίες (καιρό) κτλ. ενώ παρακολουθεί κάποιο show ή ταινία και να λάβει άμεση απάντηση:

Apple event: Παρουσιάστηκαν τα Ipad Pro, Apple TV 4ης γενιάς και Apple Pencil!

Το νέο Apple TV 4 θα είναι διαθέσιμο στα τέλη Οκτωβρίου με τιμή που ξεκινάει από τα $149 για το μοντέλο των 32GB και φτάνει τα $199 για το μοντέλο των 64GB.

* Η ψηφιακή βοηθός Siri κατανοεί και μπορεί να μιλήσει τις εξής γλώσσες:

 • Ηνωμένες Πολιτείες (Αγγλικά, Ισπανικά)
 • Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλικά)
 • Αυστραλία (Αγγλικά)
 • Γαλλία (Γαλλικά)
 • Γερμανία (Γερμανικά)
 • Ιαπωνία (Ιαπωνικά)
 • Καναδάς (Γαλλικά Καναδά, Αγγλικά)
 • Κίνα (Μανδαρινικά)
 • Χονγκ Κονγκ (Καντονέζικα)
 • Ιταλία (Ιταλικά)
 • Κορέα (Κορεατικά)
 • Μεξικό (Ισπανικά)
 • Ισπανία (Ισπανικά)
 • Ελβετία (Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά)
 • Ταϊβάν (Μανδαρινικά)

(Πηγή: iPhonehellas.gr)

SHARE:

24Media Network