Apple: Ιστορικές αλλαγές στο iPhone και στο App Store

Διαβάζεται σε 2'
iPhone
iPhone istock

H Apple θα επιτρέψει για πρώτη φορά στους χρήστες iPhone να κατεβάζουν εφαρμογές που φιλοξενούνται εκτός του App Store. Ποια είναι η διαδικασία.

Η Apple ανακοίνωσε πως έρχονται μερικές από τις πιο θεμελιώδεις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του iPhone και των εφαρμογών του (App Store).

Συγκεκριμένα, η Apple υπόκειται πλέον σε έναν νέο νόμο της ΕΕ που θα επιτρέπει για πρώτη φορά στους χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές στις συσκευές τους και εκτός του App Store.

Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή που θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτονται και προωθούνται οι εφαρμογές του iOS.

Η Apple έχει υποστηρίξει σθεναρά την αντίθεσή της σε ένα τέτοιο μέτρο, λέγοντας ότι εκθέτει τους χρήστες iPhone σε πολυάριθμους κινδύνους ασφαλείας, καθώς οι εφαρμογές δεν θα ελέγχονται πια από την εταιρεία.

Παρόλα αυτά, η νομοθεσία της ΕΕ έχει ως στόχο να εξισώσει τους όρους ανταγωνισμού μεταξύ του τεχνολογικού γίγαντα και όσων θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην πλατφόρμα του.

Ειδικότερα, στα iPhones θα υπάρχει το App Store, όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα, αλλά και μια ειδική έκδοση για τους iPhone κατόχους στην Ευρώπη. Αυτό το ξεχωριστό App Store της Ευρώπης θα επιτρέπει στους χρήστες να εγκαθιστούν άλλα App Stores και να κάνουν το λεγόμενο side-loading.

Η τελική διορία για τον τεχνολογικό κολοσσό ώστε να εφαρμόσει αυτές τις αλλαγές είναι στις 7 Μαρτίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα