Αυτό το κολάρο είναι έξυπνο, καταλαβαίνει τον σκύλο σου και είναι ελληνικό

Αυτό το κολάρο είναι έξυπνο, καταλαβαίνει τον σκύλο σου και είναι ελληνικό
cof cof

Έχει πολλαπλούς αισθητήρες και συλλέγει πληροφορίες για την κατάστασή του, ενώ στέλνει ειδοποιήσεις στο smartphone. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Αποστολή στο Λας Βέγκας: Παναγιώτης Μαρκίδης

Αφού τα wearables, οι έξυπνες συσκευές που φοριούνται –όπως τα περικάρπια που μετράνε πόσο περπατάς και πόσο γρήγορα χτυπά η καρδιά σου- πολλαπλασιάζονται και οι πιθανές χρήσεις τους επεκτείνονται, φαίνεται πως ήρθε η ώρα κάποιοι να ασχοληθούν και με τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου.

Το έκανε από τις πρώτες μια ελληνική εταιρεία, με την προφανή ονομασία κύων (Kyon) – ιδρύθηκε τον Μάιο του 2013 και έχει την έδρα της στην Αθήνα. Έφτιαξε ένα έξυπνο κολάρο, το οποίο με τη χρήση πολλαπλών ενσωματωμένων αισθητήρων αντιλαμβάνεται την κατάσταση στην οποία είναι το σκυλί και αναλόγως ειδοποιεί το αφεντικό του. Οι πληροφορίες που συλλέγει το κολάρο της Kyon κοινοποιούνται μέσω εφαρμογής για smartphones. Ακόμα, έχει κάποιες φωτεινές ενδείξεις για πιο άμεση κατανόηση των σχετικών ειδοποιήσεων.

 

Εφοδιασμένο με αισθητήρες κίνησης, μέτρησης της θερμοκρασίας, της ατμοσφαιρικής πίεσης και του υψομέτρου, όπως και δέκτη GPS, αυτό το έξυπνο κολάρο καταγράφει μια σειρά από παραμέτρους που έχουν να κάνουν με τη διαβίωση του πιστού μας φίλου και παράλληλα εντοπίζει ανά πάσα στιγμή τη θέση του. Χρησιμοποιώντας είτε το κινητό τηλέφωνο, είτε τη βάση φόρτισης, μπορούμε να ορίσουμε μια περίμετρο, από την οποία μόλις το σκυλί βγει λαμβάνουμε άμεση ειδοποίηση με αντίστοιχο μήνυμα και βλέπουμε που βρίσκεται.

cof cof

 

Όπως εξηγούν οι άνθρωποι της Kyon, οι ειδικοί αλγόριθμοι που έχουν αναπτύξει κάνουν δυνατή την ανάλυση της συμπεριφοράς του κάθε σκύλου. Έτσι, όταν αυτή διαφοροποιείται από την καθημερινή ρουτίνα του, όταν για παράδειγμα κινείται λιγότερο, κοιμάται περισσότερο ή βαδίζει με αστάθεια, το αφεντικό του ειδοποιείται ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει.

Ακόμα, το έξυπνο κολάρο μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να εκπέμπει έναν αποτρεπτικό υπέρηχο όταν το σκυλί γαβγίζει. Είναι αδιάβροχο και επαναφορτιζόμενο. Μια πλήρης φόρτιση αρκεί για να λειτουργήσει 30 ημέρες. Καθώς η διάθεσή του ξεκινά άμεσα από την αμερικανική αγορά, η Kyon παρουσιάζει το βραβευμένο προϊόν της στο CES του Λας Βέγκας, κοιτώντας αργότερα και προς την Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα