Δες το 'διαστημόπλοιο' της Apple στην τελική φάση κατασκευής του

Δες το 'διαστημόπλοιο' της Apple στην τελική φάση κατασκευής του

Νέα πτήση drone, πάνω από το εργοτάξιο των νέων κεντρικών της εγκαταστάσεων, αποκαλύπτει την ταχύτατη πρόοδο του έργου (Vid)

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή των νέων κεντρικών εγκαταστάσεων της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. Το αποκαλούμενο και «διαστημόπλοιο», λόγω του στρογγυλού, φουτουριστικού σχήματός του, θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις έκτασης 260.128 τετραγωνικών μέτρων και θα φιλοξενεί περισσότερους από 12.000 εργαζόμενους. Στο κέντρο του προβλέπεται η δημιουργία μεγάλου χώρου πρασίνου.

Σε νέο βίντεο από drone, φαίνεται ότι το εντυπωσιακό οικοδόμημα περνάει πλέον στην τελική φάση κατασκευής. Ήδη, σε μεγάλο μέρος της οροφής έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά πάνελ. Επίσης, ξεκίνησαν οι δενδροφυτεύσεις και η διαμόρφωση των περιβαλλόντων χώρων με τη δημιουργία και μικρών τεχνητών λόφων.


Το Campus 2 της Apple χτίζεται σε απόσταση ενάμιση χιλιομέτρου από τα σημερινά γραφεία της εταιρείας. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2012 και βάσει χρονοδιαγράμματος θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2017.

Τα σχέδια είχε παρουσιάσει ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου της πόλης ο εκλιπών Στιβ Τζομπς, τον Ιούνιο του 2011, σε μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του, μερικές εβδομάδες προτού αφήσει τη θέση του στον Τιμ Κουκ. Γνωστός για την τελειομανία του, ο Τζομπς είχε επιμείνει στο στρογγυλό σχήμα του όλου οικοδομήματος και την επένδυσή του με τους μεγαλύτερους μονοκόμματους κυρτούς υαλοπίνακες που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Είχε πει μάλιστα ότι η Apple θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει στην κατασκευή μεγάλων γυάλινων επιφανειών μέσα από τα καταστήματά της σε όλο τον κόσμο.

Στην τελική του μορφή το κτίριο θα έχει ύψος μόλις τεσσάρων ορόφων και μεγάλα πάρκινγκ 11.000 θέσεων, τόσο κάτω από το κεντρικό οικοδόμημα, όσο και περιμετρικά. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει μια μονάδα παραγωγής ενέργειας από εναλλακτικά καύσιμα, γυμναστήριο έκτασης 9.300 τετραγωνικών μέτρων, ανεξάρτητη κτιριακή μονάδα για το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας και ένα μεγάλο αμφιθέατρο, όπου θα γίνονται οι μελλοντικές παρουσιάσεις των προϊόντων της Apple.

SHARE:

24Media Network