Έπεσε το ίντερνετ: Σοβαρά προβλήματα σε όλο τον κόσμο

Έπεσε το ίντερνετ: Σοβαρά προβλήματα σε όλο τον κόσμο
Shutterstock

Για αρκετές ώρες την Τρίτη (08/06) παρέμειναν εκτός λειτουργίας δημοφιλείς ιστότοποι σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους αυτός της βρετανικής κυβέρνησης και του Λευκού Οίκου, λόγω προβλήματος στην εταιρεία cloud computing Fastly.

Δεκάδες δημοφιλείς ιστότοποι σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους ειδησεογραφικοί και κυβερνητικοί, όπως ο ιστότοπος του Λευκοί Οίκου, παρέμειναν εκτός λειτουργίας επί 4 ώρες περίπου την Τρίτη (08/06) ( από τις 12:00 ώρα Ελλάδας), με κάποια μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι το πρόβλημα προκάλεσε η αμερικανική εταιρεία cloud computing Fastly.

Δεκάδες δημοφιλείς εφαρμογές μετά τις 12.00 (ώρα Ελλάδος) τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με αρκετούς χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο να αναφέρουν ότι είχαν προβλήματα στην πρόσβαση σε Amazon, Spotify, Reddit, Twitch, αλλά και HBO Max, Paypal, Vimeo kai eBay. Τα προβλήματα μέχρι τις 18:00 της Τρίτης είχαν αποκατασταθεί πλήρως.

Ανάμεσα στις ιστοσελίδες που επλήγησαν ήταν και εκείνες πολλών μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων αυτές των εφημερίδων The Guardian, Financial Times, The New York Times, Le Monde, καθώς και του Bloomberg News, του CNN και του BBC.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2 της Δανίας επίσης ανακοίνωσε ότι τέθηκε εκτός λειτουργίας ο ιστότοπός του.

Εκτός λειτουργίας και ο ιστότοπος της βρετανικής κυβέρνησης

Μεταξύ των “θυμάτων” του ιντερνετικού προβλήματος ήταν και ο ιστότοπος της βρετανικής κυβέρνησης που τέθηκε εκτός λειτουργίας το μεσημέρι της Τρίτης περίπου στις 13:00 ώρα Ελλάδας.

Ο ιστότοπος gov.uk εμφάνιζε “Error 503 Service Unavailiable” περίπου στις 13:20 ώρα Ελλάδας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα