Φρενίτιδα για το νέο iPhone

Φρενίτιδα για το νέο iPhone
This Tuesday, Aug. 8, 2017, photo shows the Apple logo at a store in Miami Beach, Fla. Apple has set Sept. 12, 2017, as the date for an annual post-Labor Day showcase. Much of the anticipation is swirling around whether Apple will show off a dramatically different type of iPhone with a sleeker and even bigger screen to celebrate the devices 10th anniversary. Even if such a device is unveiled, Apple will also likely reveal upgrades to last years iPhone 7 and iPhone 7 Plus. (AP Photo/Alan Diaz) AP

Ελάχιστες ώρες απομένουν για την παρουσίαση των νέων μοντέλων iPhone και οι απανταχού λάτρεις των smartphone της Apple ανυπομονούν να μάθουν τις καινοτομίες των νέων συσκευών, που επιτέλους θα δώσουν τέλος και στην έντονη φημολογία των τελευταίων μηνών

Με την κυκλοφορία των νέων συσκευών, ο αμερικανικός κολοσσός γιορτάζει δέκα χρόνια από το  λανσάρισμα της υπερ-επιτυχημένης σειράς που αποτελεί πλέον «φετίχ» για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η ώρα της αλήθειας  πλησιάζει, καθώς την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου η Apple  θα κάνει με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τις ανακοινώσεις της. Ωστόσο, ούτε αυτή τη φορά έλειψαν οι… διαρροές. Το ενδιαφέρον του κοινού είναι τόσο μεγάλο που ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των νέων μοντέλων διέρρευσαν στο Internet, γεγονός που φέρεται να έχει εξοργίσει την εταιρεία.

Τι είναι λοιπόν γνωστό μέχρι τώρα; Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τα νέα iPhone 8 και iPhone 8 Plus, που στην ουσία αποτελούν τις αναβαθμίσεις των iPhone 7 και iPhone 7 Plus, καθώς και μία νέα  ακριβότερη συσκευή που μέχρι τώρα  ο διεθνής Τύπος αποκαλεί iPhone X και κανείς ακόμη δεν γνωρίζει αν αυτό είναι το αληθινό του όνομα ή μία προσωρινή κωδική ονομασία.

Σε  κάθε περίπτωση, θεωρείται βέβαιο ότι το iPhone X θα είναι μία premium συσκευή που αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις. Οι έως τώρα πληροφορίες που φιλοξενούν τα διεθνή media κάνουν λόγο για μία συσκευή με νέο σχεδιασμό, μεγαλύτερη οθόνη OLED που θα καλύπτει σχεδόν πλήρως την πρόσοψη, απουσία του «home button»  και αντικατάστασή του από μια «μπάρα εργασίας», αλλά και απουσία του αισθητήρα  αφής και αντικατάστασή του από ένα «σαρωτή προσώπου», που στην πράξη θα αποτελεί μια εφαρμογή τρισδιάστατης σάρωσης του προσώπου του χρήστη, ώστε η συσκευή να τον «αναγνωρίζει» και να ξεκλειδώνει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες  που διέρρευσαν τη Δευτέρα, η εν λόγω εφαρμογή θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει τις «γκριμάτσες» που κάνει ο κάτοχός του και να τις μετατρέπει σε emoji (τις γνωστές σε όλους ψηφιακές «φατσούλες»).

Το ακριβές κόστος της συσκευής παραμένει ακόμη άγνωστο, αν και οι φήμες τη θέλουν να κυμαίνεται περί τα 1.000 δολάρια.

FILE - In this Monday, June 5, 2017, file photo, Apple CEO Tim Cook speaks during an announcement of new products at the Apple Worldwide Developers Conference in San Jose, Calif. Cook has collected $89.6 million from a lucrative 10-year deal that he signed as an incentive to keep the iPhone maker at the forefront of the technology industry after he took over the reins in 2011 from company co-founder Steve Jobs. The windfall detailed in a Monday, Aug. 28, 2017, regulatory flowed from 560,000 Apple shares sold during the past week. Apple set aside $46.4 million to cover Cook's taxes. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File) AP

 

Οσο για τα δύο άλλα μοντέλα, iPhone 8  και iPhone 8 Plus, οι πληροφορίες  αναφέρουν ότι θα θυμίζουν περισσότερο τις προηγούμενες εκδόσεις, αλλά θα διαθέτουν ταχύτερο επεξεργαστή και ενδέχεται η πίσω όψη τους να είναι από γυαλί, κάτι που ακούγεται επίσης και για το iPhone X.

Στην παρουσίαση της Τρίτης, δεν είναι μόνο τα νέα  iPhone που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον. Η  Apple  αναμένεται επίσης να παρουσιάσει και μια νέα νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS, που θα περιέχει σημαντικές αναβαθμίσεις.

Παράλληλα, θα παρουσιάσει τα νέα Apple  Watch, καθώς και την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση του Apple TV.

Τις ανακοινώσεις της Τρίτης αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο οι καταναλωτές, αλλά και οι επενδυτές, αφού τα iPhone αποτελούν το πλέον επιτυχημένο προϊόν της εταιρείας  που καθορίζει στον μεγαλύτερο βαθμό και την κερδοφορία της συγκριτικά με όλη την γκάμα προϊόντων που διαθέτει.

πηγή φωτογραφίας: AP/ Alan Diaz            

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα