Γερμανικό κρατίδιο απαγορεύει τα Microsoft Office 365, Google Drive και iWork από τα σχολεία

Γερμανικό κρατίδιο απαγορεύει τα Microsoft Office 365, Google Drive και iWork από τα σχολεία
TECHGEAR.GR

Το Hesse αποφάσισε την απαγόρευση χρήσης της σουίτας Microsoft Office 365 και των cloud υπηρεσιών των Google και Apple από τα σχολεία του με σκοπό να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και καθηγητών.

Οι κανόνες GDPR της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν φέρει αρκετές αναταράξεις στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών, εφαρμογών και προϊόντων των εταιρειών τεχνολογίας, σε περίπτωση που σε αυτές εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Μέσα σε αυτόν τον πρώτο χρόνο επιβολής τους, έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών τέτοιων αλλαγών, αλλά σήμερα ήρθε στη δημοσιότητα και μια μάλλον αναπάντεχη εξέλιξη.

Το γερμανικό κρατίδιο του Hesse αποφάσισε την απαγόρευση χρήσης της σουίτας Microsoft Office 365 και των cloud υπηρεσιών των Google και Apple από τα σχολεία του με σκοπό να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και καθηγητών. Ειδικά για τη περίπτωση της Microsoft, η απόφαση λήφθηκε επειδή η εταιρεία έκλεισε το data center που διατηρούσε στη Γερμανία, με αποτέλεσμα τα δεδομένα των χρηστών να αποθηκεύονται σε data centers των ΗΠΑ και επομένως να βρίσκονται εκτεθειμένα στη διάθεση των Αμερικανικών Αρχών.

ADVERTISING

Όπως αναφέρει το Techgear.gr, το σύστημα τηλεμετρίας του Windows 10 συλλέγει πληθώρα δεδομένων, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχει επιλέξει ο χρήστης, από τα θέματα των emails, μέχρι τις φράσεις που δηλώνει για μετάφραση ο χρήστης και μέχρι τις πληροφορίες του συστήματος σε περίπτωση που αυτό "κρασάρει". Η Microsoft επιχείρησε να διορθώσει την κατάσταση λανσάροντας το Windows Diagnostic Data Viewer που σου επιτρέπει να παρακολουθείς ποια δεδομένα σου μοιράζονται με την εταιρεία. Παρόλα αυτά, ο επίτροπος του Hesse θεωρεί ότι τα δεδομένα των σχολείων παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία από τη στιγμή που αφορούν μαθητές.

Τα ίδια ισχύουν και για τις cloud υπηρεσίες των Google και Apple (Drive και iWork), επομένως, τα σχολεία έχουν ως μοναδική επιλογή να χρησιμοποιήσουν λογισμικό που αποθηκεύει τα δεδομένα σε τοπικούς servers και όχι σε cloud.

Πηγή: 

Techgear.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Google
SHARE:

24Media Network