Google: Το “μπαλάκι” στους Γερμανούς εκδότες, για αποφυγή προστίμων

default image

Αλλαγή στον τρόπο δημοσίευσης των ειδήσεων στο Google News στη Γερμανία. Τι προβλέπουν οι νέοι κανόνες

Οι Γερμανοί εκδότες δεν θα βλέπουν εφεξής τις ειδήσεις τους να δημοσιεύονται απευθείας στο Google News, μετά την απόφαση της εταιρείας να ενεργοποιήσει την προεπιλογή “opt-in”, για να αποφύγει την επιβολή προστίμων.

Η Google προχώρησε σε αλλαγή της πολιτικής των Google News στη Γερμανία και πλέον, απαιτείται προηγούμενη συμφωνία των εκδοτών, ότι επιθυμούν τα άρθρα τους να εμφανίζονται στη διαδικτυακή υπηρεσία.

Αυτή η μεταβολή, είναι προϊόν της επικείμενης αλλαγής του γερμανικού νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Εκτός των Γερμανών πάντως, εκδότες και από άλλες χώρες, μπορούν να “μπλοκάρουν” τα κείμενά τους από τη δημοσίευσή τους στο Google News, μέσω του αρχείου robots.txt, που αξιώνει από την Google, να μην συμπεριλάβει το εκάστοτε περιεχόμενο στις σελίδες της.

Η Google, σε σχετική της ανακοίνωση, ανέφερε ότι στόχος είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και στήριξη των εκδοτών, καθώς “θα μεταφέρει εκατομμύρια αναγνώστες στις ιστοσελίδες τους, κάνοντας το υλικό τους πιο εύκολα ανιχνεύσιμο στο ίντερνετ”.

Υπενθυμίζεται, ότι την 1η Μαρτίου, στη Γερμανία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο γνωστό ως Leistungsschutzrecht fur Presseverleger (LSR), που ορίζει πως οι μηχανές αναζήτησης θα πρέπει να πληρώνουν δικαιώματα για τα links, που αντιστοιχούν στα κείμενα και περιέχουν περισσότερα από ένα αποσπάσματα του άρθρου.

Πηγή: Circa

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα