Με τα Huawei Matebook D Series θα λατρέψεις τη δουλειά από το σπίτι

Με τα Huawei Matebook D Series θα λατρέψεις τη δουλειά από το σπίτι

Η χρήση laptop στις μέρες που ζούμε γίνεται όλο και πιο επιτακτική και τα Huawei Matebook δείχνουν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις.

Το κείμενο που τώρα διαβάζεις έχει γραφτεί στο καινούργιο μου Huawei MateBook D14. Είναι ίσως η πιο έξυπνη αγορά που έκανα για άλλο λόγο και τελικά με ξελάσπωσε στις μέρες του κορονοϊού. Πάμε όμως να τα πάρουμε με τη σειρά.

Ως δημοσιογράφος που κάνει εξωτερικό ρεπορτάζ η χρήση του laptop είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Όχι όμως ενός οποιοδήποτε laptop, γιατί κανείς δεν θέλει να κουβαλάει έξτρα βάρος στην πλάτη του ούτε θέλει να περιμένει τρία τέσσερα λεπτά για να ξεκινήσει ή να έχει στραμμένο το βλέμμα συνέχεια στο εικονίδιο της μπαταρίας για να δει πόσος χρόνος του απομένει για να κάνει την ερώτηση “που έχει μία πρίζα;”. Τα παραπάνω τα ζούσα σε καθημερινή βάση για κάμποσα χρόνια μέχρι να πάρω απόφαση ότι δεν πήγαινε άλλο. Η αλήθεια είναι ότι στο να παρθεί η απόφαση έπαιξε ρόλο και η έλευση των Huawei MateBook στην Ελλάδα. Είχα παρακολουθήσει ήδη αρκετά video που τα laptop της Huawei έβαζαν κάτω σε τεχνικά χαρακτηριστικά πολύ πιο ακριβά μοντέλα άλλων κατασκευαστών και περίμενα να έρθει και στην χώρα μας. “Κερασάκι στην τούρτα” ήταν η λειτουργία Huawei Share OneHope που καθιστά το συγκεκριμένο laptop το δεξί χέρι κάθε δημοσιογράφου.

Τι ακριβώς κάνει το Huawei Share OneHope; Ας απαντήσουμε με ένα παράδειγμα. Παρακολουθείς μία πολύ σημαντική συνέντευξη Τύπου όπου θα πρέπει να συνοδεύσεις την είδηση που πρόκειται να “ανεβάσεις” με μία φωτογραφία από την εκδήλωση. Μέχρι τώρα “τραβούσες” την φωτογραφία με το κινητό σου, την έστελνες με email στον εαυτό του, πήγαινες στα email στο laptop , την “άνοιγες” την επεξεργαζόσουν και συνέχιζες στην ανάρτηση. Με το Huawei Share OneHope “κόβεις δρόμο” καθώς μόνο ένα άγγιγμα του Huawei smartphone πάνω στο laptop σου φέρνει το περιβάλλον του κινητού στον υπολογιστή για να κάνεις όλη την δουλειά πιο γρήγορα και εύκολα.

Ο κορονοϊός μας τα χάλασε και ακόμη δεν έχω προλάβει να ζήσω – επίσημα – αυτή την εμπειρία, που νομίζω ότι δεν είναι χρήσιμη μόνο για τους δημοσιογράφους αλλά για τους περισσότερους επαγγελματίες που μοιράζονται την ζωή τους μεταξύ laptop και κινητού, όμως η αγορά κάνει ήδη απόσβεση και στην περίπτωση “Μένουμε Σπίτι”.


Με βάρος κάτω από 1,5 κιλό, μπαταρία που φτάνει σχεδόν τις δέκα ώρες λειτουργίας και με ταχεία φόρτιση το Huawei MateBook έγινε το απόλυτο όπλο στην εποχή της τηλεργασίας. Με πολύ καλή και γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ, λειτουργικό πληκτρολόγιο και χωρίς την αίσθηση υπερθέρμανσης, έχει γνωρίσει κάθε γωνία του σπιτιού μου τις ημέρες του αυτοπεριορισμού.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι, αν και η Huawei μπήκε μόλις εδώ και ελάχιστες εβδομάδες στην ελληνική αγορά σε ότι αφορά στα laptop, τα δύο μοντέλα που έριξε, δοκιμάστηκαν από αρκετές μεγάλες εταιρείες και πέρασαν το τεστ ως το εργαλείο που θα παρείχαν στους εργαζόμενους τους που θα δούλευαν εξ αποστάσεως.

Μπορεί τα καταστήματα να είναι κλειστά όμως η Huawei τρέχει αυτές τις ημέρες και ως τις 19 Απριλίου, και μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα της στα MateBook D14 και MatebookD15, έκπτωση 100 ευρώ στα ηλεκτρονικά καταστήματα του επίσημου δικτύου συνεργατών της σε μία προσφορά ειδικά για όσους δουλεύουν από το σπίτι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version