Huawei: Μία εκπληκτική πορεία 30 ετών

Huawei: Μία εκπληκτική πορεία 30 ετών
Huawei Mate 30 Huawei

Η κινεζική εταιρεία που ξεκίνησε από το μηδέν, η Huawei είναι σήμερα η μοναδική εταιρεία που μπορεί να προσφέρει end-to-end συστήματα 5G.

H Huawei μέσα σε μόλις 30 έτη από την ίδρυσή της κατάφερε να δημιουργήσει έναν μηχανισμό παραγωγής τεχνολογικών καινοτομιών, ακολουθώντας μια απλή συνταγή: Διαρκής επένδυση σε πρωτοποριακές τεχνολογίες που έχουν ως αποκλειστικό στόχο να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πελατών, την ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργατών και τη δημιουργία σχέσεων συνεργασίας που βασίζονται όμως στις αρχές της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το ξεκίνημα της Huawei μπορεί να φαντάζει «μικρό». Όμως, όταν προχώρησε στη δημιουργία του εσωτερικού τηλεφωνικού της δικτύου, τότε ήταν που ουσιαστικά μπήκαν τα θεμέλια για την ανάπτυξη του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης. 30 χρόνια μετά, η Huawei συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες δαπανούν τα υψηλότερα ποσά στην έρευνα και την ανάπτυξη παγκοσμίως.

Τα αποτελέσματα; Απολύτως ορατά! Αυτή τη στιγμή η Huawei βρίσκεται σε ηγετική θέση στην αγορά των smartphones, παρουσιάζοντας ιδιοφυή προϊόντα όπως το Mate X, το πιο ισχυρό αναδιπλούμενο (foldable) smartphone, ενώ παράλληλα είναι η νούμερο 1 εταιρεία στην υποδομή για τα δίκτυα 5G. Η εξέλιξη δεν σταματάει εδώ, καθώς σχεδιάζει το μέλλον μέσω του ΑΙ, με λύσεις που θα αλλάξουν για πάντα το πρόσωπο της κοινωνίας μας προς το καλύτερο, ενώ σίγουρα έπεται και… συνέχεια!

Καινοτομία και ασφάλεια

Στη Huawei, η καινοτομία «αγκαλιάζει» τις ανάγκες των πελατών. Για αυτό και πάντοτε επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα και τη διαρκή αναζήτηση της τεχνολογικής προόδου που θα οδηγήσει τον κόσμο μας προς ένα έξυπνο και ένα φιλικό μέλλον. Όντας η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας στον τομέα του ICT, η Huawei δεν θα μπορούσε παρά να πρωταγωνιστεί στην υλοποίηση του οράματος του ψηφιακού μετασχηματισμού, δίνοντας παράλληλα ξεχωριστή έμφαση στον παράγοντα «ασφάλεια». Συγκεκριμένα, σε ό,τι έχει να κάνει με τον νευραλγικό τομέα της ψηφιακής ασφάλειας, οι λύσεις της Huawei υψώνουν ασπίδα προστασίας, τόσο σε καταναλωτές όσο και σε εταιρείες, εξασφαλίζοντας καθημερινή ασφάλεια. Άλλωστε, τα στελέχη της Huawei γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υφίσταται καινοτομία, χωρίς επαρκή προστασία και ασφάλεια.

Διαρκής εξέλιξη

– Η Huawei προσφέρει πάντοτε το καλύτερο στους πελάτες της. Τα Mate 30 και Mate 30 Pro είναι τα πρώτα smartphones που φέρουν τον κορυφαίο επεξεργαστή Kirin 990, ο πρώτος που ενσωματώνει μονάδες επεξεργασίας και ένα 5G μόντεμ στο ίδιο chip, παρέχοντας ασύγκριτα επίπεδα απόδοσης στις συσκευές. Με τον Kirin 990, το πιο εξελιγμένο chipset smartphone της Huawei που έχει παρουσιαστεί έως σήμερα, η σειρά Mate 30 έχει βελτιστοποιηθεί για απόλυτη απόδοση του λειτουργικού συστήματος, ενώ ειδικότερα το Mate 30 Pro 5G, προσφέρει πρωτοποριακή ταχύτητα με ασυναγώνιστη συνδεσιμότητα.

– Το ιδιόκτητο chipset Kirin A1, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για την αγορά του ήχου και των wearables, προσφέρει εκπληκτική ποιότητα στα προϊόντα που τροφοδοτεί, δηλαδή τα Huawei Watch GT 2 και Huawei FreeBuds 3, απογειώνοντας εντυπωσιακά την εμπειρία χρήσης τους. Πιο συγκεκριμένα, o τέλειος συνδυασμός υψηλών επιδόσεων και αποδοτικής κατανάλωσης ενέργειας που παρέχει ο Kirin A1, επιτρέπει στο Huawei Watch GT 2 να παρέχει ισχυρή χρήση και ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ αντίστοιχα τα Huawei FreeBuds 3, τα πρώτα True Wireless Stereo ακουστικά ενεργής ακύρωσης θορύβου του κόσμου, αξιοποιούν το κορυφαίο chipset για να προσφέρουν εκπληκτική ποιότητα ήχου, εντυπωσιακή προσέγγιση στον έλεγχο του θορύβου και σταθερή συνδεσιμότητα.

Η Huawei ήταν ο πρώτος προμηθευτής λύσεων endtoend (E2E) 100G, δίνοντας τη δυνατότητα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να εγκαταστήσουν εμπλουτισμένα και ταχύτατα ultrabroadband δίκτυα, βελτιώνοντας σημαντικά τις υπηρεσίες τους και απλοποιώντας την αρχιτεκτονική του τηλεπικοινωνιακού δικτύου τους. Και η λίστα των υποδομών δεν σταματάει εδώ, καθώς περιλαμβάνει: LTE, 400G router, τεχνολογίες IT, μετάδοση δεδομένων μέσω οπτικών ινών, ultrabroadband, data centers που βασίζονται στο cloud, Agile Switches κ.ά.

H Huawei είναι η μοναδική εταιρεία που μπορεί να προσφέρει endtoend συστήματα 5G. H Huawei αναπτύσσει προϊόντα και τεχνολογική υποδομή 5G τα τελευταία 5 χρόνια. Περισσότερα από 1.000 άτομα στα κέντρα καινοτομίας και έρευνας εργάζονται σκληρά και σε καθημερινή βάση πάνω στη βελτίωση και την περαιτέρω ανάπτυξη του 5G. Η Huawei απολαμβάνει την εμπιστοσύνη 30 εκ των κορυφαίων carriers που δραστηριοποιούνται σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας συνάψει συμφωνίες συνεργασίας μαζί τους. Αποτελώντας την ηγέτιδα δύναμη στην τεχνολογία 5G, οι λύσεις της Huawei σκοπεύουν να αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το Internet και την καθημερινότητα μας.

80.000 εργαζόμενοι στο R&D σε 14 χώρες.

Το πραγματικό «πρόσωπο» της Huawei είναι οι άνθρωποι της. Από τους 180.000 εργαζόμενους στην Huawei, το 45% (ή το 80.000) του εργατικού της δυναμικού, εργάζεται πάνω στο R&D. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, υπάρχουν υπερσύγχρονα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης σε 14 διαφορετικές χώρες, τα οποία προσελκύουν τους πιο ταλαντούχους επιστήμονες κάθε χώρας.

Η Huawei θέτει νέα στάνταρ στη βιομηχανία. Συμμετέχοντας ενεργά σε περισσότερους από 360 οργανισμούς τυποποίησης και με παραπάνω από 54.000 προτάσεις για τη δημιουργία νέων στάνταρ στη βιομηχανία, η Huawei αποτελεί έναν τεχνολογικό «κολοσσό» που δεν σταματάει να εξελίσσεται διαρκώς. Για αυτό και στα επενδυτικά σχέδια της, είναι η ενίσχυση της υποστήριξης των open source κοινοτήτων, αλλά και η ενδυνάμωση των σχέσεων της με τους μεγάλους παίκτες της βιομηχανίας, έτσι ώστε να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο τεχνολογίες όπως το cloud computing, το 5G και το Internet of Things.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version