Η απειλή ransomware, είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ!

Η απειλή ransomware, είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ!

Το Ransomware είναι ένας τύπος κακόβουλου λογισμικού που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να απαγορεύει – εκβιαστικά - την πρόσβαση του χρήστη στα δεδομένα του, έως ότου αυτός ικανοποιήσει τις παράνομες και πολλές φορές, υπερβολικές, απαιτήσεις λύτρων αποδέσμευσης.

Στόχος των κυβερνοεγκληματιών μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Είτε αυτή είναι μία μικρό-μεσαία επιχείρηση είτε ένας διεθνής οργανισμός. Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας επίθεσης μπορεί να είναι καταστροφικά. Το ransomware μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε τα δεδομένα και αυτή η πιθανότητα περιλαμβάνει και το cloud. Οι επιθέσεις μέσω ransomware, είναι μια τόσο διαδεδομένη απειλή που κάνει επιτακτική την ανάγκη για τις επιχειρήσεις να επικεντρωθούν ακόμη περισσότερο στην ανάκαμψη μετά την επίθεση, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να μειώσουν τον κίνδυνο μελλοντικών απειλών, προληπτικά. Με άλλα λόγια, η προετοιμασία μιας εταιρείας για μια επίθεση ransomware, γίνεται όλο και πιο κρίσιμη μέρα με τη μέρα.

Σύμφωνα με το Ransomware Resiliency Report της Veritas, δεν είναι πλέον θέμα το “αν”, αλλά το “πότε” ένας οργανισμός θα αντιμετωπίσει μια σειρά απειλών από ransomware.

H συγκεκριμένη έρευνα έδειξε ότι πολλές επιχειρήσεις μεταφέρουν περισσότερα από τα data και workloads, στο cloud, ωστόσο δεν είναι τόσο προετοιμασμένες όσο πρέπει. Πολλοί οργανισμοί παρουσιάζουν αδύνατα σημεία, τα λεγόμενα Resiliency Gaps, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τα δεδομένα και τη φήμη τους.

Με βάση το Veritas Ransomware Resiliency Report , το 42% των IT leaders δήλωσε ότι οι εταιρείες τους υπέστησαν επιθέσεις ransomware. Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα χρειαστούν περισσότερο από πέντε ημέρες για να ανακάμψουν πλήρως, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί αναγκάζονται να πληρώσουν επειδή κάθε λεπτό διακοπής λειτουργίας είναι πολύτιμο. Επιπλέον, μόνο το ένα τρίτο των εταιρειών περίπου δύο ή περισσότερα αντίγραφα των δεδομένων τους, ενώ δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν μια γρήγορη και αποτελεσματική ανάκτηση.

Veritas: Η αντιμετώπιση των ransomware με όπλο την πρόληψη

Θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι επιχειρήσεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις κακόβουλες απειλές του σήμερα. Η Veritas εστιάζει στo να καθοδηγήσει τους υπεύθυνους για την ασφάλεια δεδομένων των οργανισμών, στην ανάπτυξη μιας προληπτικής προσέγγισης για την προστασία δεδομένων, μέσω εφαρμογής αξιόπιστων λύσεων που παρέχουν σαφή ασφάλεια στον οργανισμό, αξιόπιστη και έξυπνη προστασία δεδομένων, όπως το Veritas Enterprise Data Services Platform με τη συνεργασία της εφαρμογής NetBackup 9.

  1. Veritas NetBackup: Είναι μια από τις πλέον δημοφιλείς σουίτες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης enterprise data. Παρέχει ασφαλή backup σε πλατφόρμες Windows, UNIX και Linux και ενοποιημένη προστασία δεδομένων για virtual και physical περιβάλλοντα multi-cloud των οποίων η διαχείριση μπορεί να γίνει εύκολα, σε παγκόσμιο επίπεδο, από μία μόνο κονσόλα.

  2. Enterprise Data Services Platform: Προσφέρει λύσεις στους τρεις τομείς που έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα: Availability, protection και insights. Είναι η πιο ευέλικτη και επεκτάσιμη πλατφόρμα που διατίθεται στις επιχειρήσεις. Ενσωματώνει στον πυρήνα το NetBackup και υποστηρίζει 500+ data sources, 150+ storage targets και 60+ clouds.

Παρόλο που κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η επιχείρησή σας δεν θα αντιμετωπίσει ποτέ απειλή ransomware, οι λύσεις της Veritas μπορούν να παρέχουν ψυχραιμία στο θύμα, δεδομένης μιας επίθεσης. Οι λύσεις αυτές, για μια εγγυημένη ανάκτηση των δεδομένων, θα είναι αποτελεσματικές και γρήγορες.

Η Accutech Α.Ε. ως Veritas Gold Partner γίνεται αρωγός σε κάθε επιχείρηση για να προστατεύει, να εντοπίζει και να ανακάμπτει από κυβερνοεπιθέσεις, κάνοντας χρήση του ασφαλούς και οργανωμένου backup των δεδομένων σας. Αυτό είναι και το κλειδί της επιτυχίας ώστε μια επιχείρηση να είναι ασφαλής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο +302109910552 ή στο [email protected]

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα