Η Apple ανακοίνωσε το Apple Watch Series 6 με μετρήσεις του οξυγόνου του αίματος

Η Apple ανακοίνωσε το Apple Watch Series 6 με μετρήσεις του οξυγόνου του αίματος

Η εφαρμογή καταγραφής του οξυγόνου του αίματος καταγράφει τα δεδομένα του χρήστη ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε.

Χρειάστηκε ένας χρόνος σχεδιασμού και δημιουργίας αλλά πλέον το πιο δημοφιλές wearable της αγοράς έχει μια νέα έκδοση.

Κατά την διάρκεια του “Time Flies” ψηφιακού event της Apple, η εταιρεία και επίσημα παρουσίασε το Apple Watch Series 6. Το νέο smartwatch της Apple έχει έναν παρόμοιο σχεδιασμό με το Apple Watch Series 5 που έρχεται να αντικαταστήσει, και αυτό ήταν κάτι που περιμέναμε. Αν και το hardware παραμένει σε σύγκριση με περσινό μοντέλο σε πολλά σημεία κοινό, παρόλα αυτά έχουμε κάποιες σημαντικές προσθήκες.

Όπως αναμενόταν η Apple εστιάζει για ακόμη μια φορά στον τομέα της υγείας. Σε αυτό στάθηκε κατά την παρουσίαση του και ο Tim Cook.

Όπως αναφέρει το appleworldhellas, το Apple Watch Series 6 έχει έναν νέο αισθητήρα υγείας που ενσωματώνει την καταγραφή του οξυγόνου του αίματος. Η μέτρηση αυτή γίνεται κάθε 15 δευτερόλεπτα. Επίσης γίνεται καταγραφή μετρήσεων ακόμη και κατά την διάρκεια του ύπνου. Η καταγραφή αυτή είναι ορατή όταν το κόκκινο φως του νέου αισθητήρα ανάβει στο πίσω μέρος της συσκευής.

Η εφαρμογή καταγραφής του οξυγόνου του αίματος καταγράφει τα δεδομένα του χρήστη ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε με την Apple να καλωσορίζει και 3 νέες έρευνες υγείας με βάση αυτές τις μετρήσεις.

Το Apple Watch Series 6 έρχεται με το νέο γρηγορότερο S6 chip που φέρνει πιο γρήγορες επιδόσεις και με επιπλέον αισθητήρες όπως η προσθήκη οξυμέτρου και υψομετρητή.

Το Apple Watch Series 6 θα κοστίζει $399 και αναμένεται στην αγορά από την Παρασκευή. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι στο πακέτο δεν θα περιλαμβάνεται USB φορτιστής κάτι που αναμένεται να ισχύσει και για τα επερχόμενα iPhone 12, τα οποία όπως όλα δείχνουν θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα.

Το οικονομικό μοντέλο

Παράλληλα η εταιρεία κυκλοφόρησε και μια οικονομικότερη εκδοχή του Apple Watch , ονόματι Apple Watch SE. To δεύτερο μοντέλο μοιάζει σε σχεδιασμό με το Apple Watch Series 6, έχει την ίδια δυνατότητα πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων χωρίς να χρειάζεται το iPhone του χρήστη, εντοπίζει τυχόν πτώσεις του κατόχου του ενημερώνοντας άμεσα την ορισμένη επαφή και φυσικά είναι αδιάβροχο.

Το νέο οικονομικό μοντέλο είναι διαθέσιμο σε μεγέθη 40 και 44 m,  στηρίζεται στο S5 SoC και υποστηρίζε και αυτό τα εργαλεία γονικού ελέγχου που προαναφέρθηκαν στο προηγμένο μοντέλο.

Ειπλέον έχει διαθέσιμη μια μεγάλη συλλογή Watch Face για την απαραίτητη εξατομίκευση του ρολογιού του χρήστη ενώ υποστηρίζει και μια νέα υπηρεσία ονόματι Fitness Plus η οποία περιλαμβάνει εικονικά μαθήματα εκγύμνασης με μηνιαίο κόστος 9,99 δολάρια ή ετήσιο κόστος 79,99 δολάρια.

Με το Apple Watch SE το οποίο κοστίζει 279 δολάρια η Apple επιθυμεί να προσεγγίσει ακόμα περισσότερους χρήστες στο οικοσύστημά της οι οποίοι θεωρούσαν μη προσιτή την προηγούμενη εκδοχή. Να σημειωθεί ότι και το νέο Apple Watch SE αναμένεται στην ελληνική αγορά μέσα στο μήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα