Η χρονοκάψουλα της Nintendo μας ταξιδεύει στα 80s

Η χρονοκάψουλα της Nintendo μας ταξιδεύει στα 80s

Το NES επιστρέφει σε μια έκδοση μικρογραφία της πρωτότυπης κονσόλας, με 30 κλασικά παιχνίδια

Του Παναγιώτη Μαρκίδη

Στην εποχή που τα βιντεοπαιχνίδια έχουν εξελιχθεί σε πανάκριβες παραγωγές, κάποιες από τις οποίες ξεπερνούν σε κόστος τα κινηματογραφικά blockbusters, είναι δύσκολο να πείσεις έναν πιτσιρικά για τη μαγεία των 8-bitων παιχνιδιών. Μόνο αν είσαι κάπου μεταξύ 30 με 45 ετών και έχεις μεγαλώσει μέσα στην ποπ δεκαετία του ‘80 λαχταράς ακόμα να περάσεις μερικές «πίστες», να προλάβεις να αδειάσεις την οθόνη με τους έξτρα πόντους και να πας για το επόμενο high score!

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν οι Ιάπωνες μαρκετίστες της Nintendo και επανέφεραν μερικώς στη ζωή μία από τις πιο επιτυχημένες παιχνιδικονσόλες όλων των εποχών. Το Nintendo Entertainment System (NES) κυκλοφόρησε πρώτα στην Ιαπωνία το 1983. Αργότερα (1985-1986) έσκασε μύτη σε Αμερική και Ευρώπη και έγινε η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στην αγορά των οικιακών video gaming συστημάτων τη δεκαετία εκείνη, παραμένοντας μέχρι σήμερα στην πρώτη δεκάδα, με πωλήσεις άνω των 49 εκατομμυρίων συσκευών –αριθμός τεράστιος για την εποχή του.

Το NES επιστρέφει σε μια έκδοση μικρογραφία της πρωτότυπης κονσόλας, ένα χειριστήριο αντίγραφο του αρχικού (παίρνει και δεύτερο, ενώ κυκλοφόρησε ήδη ασύρματο από τη Nyko), 30 παιχνίδια στη μνήμη και HDMI θύρα σύνδεσης. Η λίστα με τα 30 προεγκατεστημένα παιχνίδια του NES Classic Edition (από τα 826 που κυκλοφόρησαν όλα τα χρόνια), περιλαμβάνει κλασικούς τίτλους, όπως τα Bubble Bobble, Super Mario Bros. 1-2-3, Donkey Kong, Mega Man 2, Metroid, Ghosts ‘n Goblins, Legend of Zelda, Pac-Man, Final Fantasy, Galaga και Double Dragon II: The Revenge.

Το νέο NES δεν έχει δυνατότητα online σύνδεσης (ποιος ο λόγος άλλωστε) και εγκατάστασης άλλων παιχνιδιών. Ωστόσο, η χαμηλή τιμή του και η φρενίτιδα των προπαραγγελιών σε όλο τον κόσμο (και στη χώρα μας) προαναγγέλλουν την επιτυχημένη επιστροφή του.

SHARE:

24Media Network