Η Google ανοίγει το δικό της gaming studio για το Stadia

Η Google ανοίγει το δικό της gaming studio για το Stadia
Techgear.gr

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει δικό της studio παραγωγής παιχνιδιών με ονομασία Stadia Games and Entertainment, το οποίο θα αναπτύσσει original τίτλους βελτιστοποιημένους για το Stadia με έδρα το Μόντρεαλ του Καναδά.

Κάτι λιγότερο από ένας μήνας απέμεινε για την πρεμιέρα της game streaming υπηρεσίας Stadia για όσους προμηθεύτηκαν έγκαιρα τη Founder’s Edition. Η Google έχει επενδύσει σημαντικά στο νέο εγχείρημα της και φιλοδοξεί να αλλάξει μια για πάντα τον χώρο του gaming, αν και υπάρχει αρκετός σκεπτικισμός για το εάν πράγματι θα καταφέρει να προσφέρει αυτά που υπόσχεται.

Το σίγουρο είναι ότι έχει καταφέρει να κλείσει συμφωνίες με τις περισσότερες μεγάλες εταιρείες της βιομηχανίας του gaming έτσι ώστε να υποστηρίξουν το project, αλλά δεν σκοπεύει να βασιστεί μόνο σε αυτές. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει δικό της studio παραγωγής παιχνιδιών με ονομασία Stadia Games and Entertainment, το οποίο θα αναπτύσσει original τίτλους βελτιστοποιημένους για το Stadia με έδρα το Μόντρεαλ του Καναδά. Η επιλογή προφανώς δεν έγινε τυχαία, μιας και εκεί διατηρούν studios κορυφαίες εταιρείες όπως οι Ubisoft, Warner Bros., Gameloft και Eidos, επομένως, δεν αποκλείεται να έχει κλείσει ήδη “μεταγραφές” έμπειρων προγραμματιστών από αυτές.

Δεν περιμένουμε, φυσικά, να δούμε κάποιον τίτλο στα κοντά, και πιθανότατα θα χρειαστούν αρκετούς μήνες (αν όχι χρόνια) για να παρουσιάσουν κάτι πραγματικά δυνατό που θα φέρει τη σφραγίδα του Stadia. Εδώ θα είμαστε για να δούμε και να κρίνουμε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα