Η Google σου δείχνει πώς να παρακάμψεις εύκολα τις διαφημιστικές κλήσεις

Η Google σου δείχνει πώς να παρακάμψεις εύκολα τις διαφημιστικές κλήσεις
pixabay.com

Ο project manager του διαδικτυακού κολοσσού δεσμεύεται ότι με τη νέα λειτουργία "Call Screen" οι χρήστες της Google δεν θα χρειαστεί να μιλήσουν ποτέ ξανά με τηλεπωλητές.

Έναν τρόπο προκειμένου να απαλλαχθούν οι χρήστες της από τους ενοχλητικούς τηλε-πωλητές ή από ενοχλητικά τηλεφωνήματα που λαμβάνουν από άγνωστους αριθμούς ανακοίνωσε πως έχει βρει η Google. Ο λόγος για το νέο χαρακτηριστικό που πρόκειται να προσθέσει στις εφαρμογές της, το οποίο ονομάζεται “Call Screen”.

Βάσει της νέας αυτής λειτουργίας, όταν κάποιος δέχεται μια κλήση από άγνωστο αριθμό, μπορεί να πατήσει την επιλογή “Call Screen” που θα αναγράφεται στην οθόνη. Τότε ένας αυτόματος “τηλεφωνητής” αναλαμβάνει να ρωτήσει ποιος καλεί και τον λόγο της κλήσης. Παράλληλα μια καταγραφή της συνομιλίας αναρτάται στο τηλέφωνο σε πραγματικό χρόνο. Ο χρήστης μπορεί -εφόσον απαντηθούν τα ερωτήματα – να επιλέξει αν θα απαντήσει στην κλήση, αν θα στείλει ένα ηχητικό μήνυμα ή αν θα καταγράψει την κλήση ως ανεπιθύμητη (που σημαίνει ότι αν ξαναυπάρξει εισερχόμενη κλήση από τον συγκεκριμένο αριθμό, το Call Screen θα ενημερώνει με σχετική σήμανση ότι πρόκειται για κλήση spam).

Η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη εξαρχής στα μοντέλα της εταιρίας Pixel 3 και το Pixel 3 XL, ενώ μέσα στον Νοέμβριο αναμένεται να έρθει στο Pixel, Pixel XL, Pixel 2 και Pixel 2 XL.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει εκτιμήσεων, το 2019 υπολογίζεται ότι σχεδόν το 50% των εισερχόμενων κλήσεων ενός καταναλωτή θα είναι ανεπιθύμητες (spam).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα