Η Huawei πήρε "κεφάλι" στην παγκόσμια αγορά των smartphones

5G Huawei
5G Huawei AP

Κορονοϊός και κινεζικός πατριωτισμός βοήθησαν ώστε τον Απρίλιο η Huawei να περάσει στην πρώτη θέση στην αγορά των smartphones ως μεγαλύτερος κατασκευαστής.

Όταν πριν από ένα περίπου χρόνο ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυσσε τον πόλεμο στην Huawei αρκετοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας θα κατέρεε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα τελευταία στοιχεία μετρήσεων όμως δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Τον Απρίλιο η Huawei σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων Counterpoint Research βρέθηκε στην πρώτη θέση των κατασκευαστών με μερίδιο 19% αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Samsung με 17%.

Τι οδήγησε σε αυτή την έκπληξη της αγοράς; Ο κινεζικός πατριωτισμός και ο κορονοϊός. Οι Κινέζοι - ναι ο πολυπληθέστερος λαός του πλανήτη - επέδειξαν "εθνικό αίσθημα" απέναντι στην απειλή που δέχεται μία κινεζική εταιρεία από τα τερτίπια του Τραμπ και οδήγησαν σε σημαντική αύξηση των πωλησεων της Huawei στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Αυτό σε συνδυασμό με την επιστροφή στην κανονικότητα της Κίνας νωρίτερα από ότι ο υπόλοιπος κόσμος οδήγησαν στην παραπάνω ανατροπή κορυφής.

Αντίθετα η Samsung που έχει ισχυρή παρουσία σε Ευρώπη και ΗΠΑ δέχτηκε ισχυρό πλήγμα καθώς οι πωλήσεις της σε Ινδία, Λατινική Αμερική, ΗΠΑ και μεγάλες αγορές της Ευρώπης σχεδόν μηδενίστηκαν με βασικότερο θύμα την σειρά Samsung Galaxy S20.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Huawei, Samsung, Τραμπ
SHARE:

24Media Network